to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 15.05.2018

Διεθνή

Παρά τις στενές σχέσεις με ΗΠΑ: Η Σαουδική Αραβία αποδοκίμασε τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

H Σαουδική Αραβία, ο σημαντικότερος ίσως εταίρος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, αναγκάστηκε προφανώς, υπό την πίεση των αιματηρών γεγονότων που πυροδότησε η κίνηση των ΗΠΑ, να τεθεί, φραστικά, κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ


Το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του βασιλιά Σαλμάν και αποδοκίμασε την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί μία εξαιρετικά μεροληπτική κίνηση εις βάρος των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων επί της Ιερουσαλήμ τα οποία διασφαλίζονται από διεθνείς αποφάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Σαουδική Αραβία καταδίκασε χθες τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής κατά άοπλων Παλαιστινίων που άφησαν δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το SPA, το Ριάντ κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να τερματίσει την βία κατά των Παλαιστινίων. Ωστόσο, δεν υπήρξε αναφορά στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Ομως, οι δύο χώρες έχουν βελτιώσει τις σχέσεις τους τους τελευταίους μήνες δημιουργώντας μαζί με τις ΗΠΑ έναν άξονα, μία στρατηγική σύμπραξη κατά του Ιράν.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργικό συμβούλιο ανανέωσε την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας προς την πρόσφατη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να επαναφέρει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)