to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 23.04.2014

Κοινωνία

Παρά τις απειλές του υπουργείου: Κινητοποιήσεις ξεκίνησε η ΟΛΜΕ από (ενημέρωση)

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα - Συμβολικοί αποκλεισμοί ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη


Ενημέρωση, Τετάρτη 23/4

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς σχολικών κτηρίων προχώρησαν καθηγητές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πρόωρο τερματισμό των διακοπών του Πάσχα ώστε να αναπληρωθούν χαμένες ώρες διδασκαλίας. Εκπαιδευτικοί της Α' ΕΛΜΕ απέκλεισαν για τρεις ώρες το 1ο ΕΠΑΛ, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλα ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης και στην Καλαμαριά (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ). 

"Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια…", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σχετικά με τις απειλές του υπουργείου Παιδείας για πειθαρχικές διώξεις όσων εκπαιδευτικών αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών.

Υπό κατάληψη το 10ο ΕΠΑΛ στον Ευκλείδη

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.

Αντί να απολογείται  το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα.

Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος.

Διαβάστε ακόμα: Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβάται ο νοικοκύρης» // Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το πρόωρο άνοιγμα των σχολείων: Ο αυταρχισμός της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά δε γνωρίζει όρια //Συμεών Κεδίκογλου: Πειθαρχικό για όσους καθηγητές δεν κάνουν μάθημα αύριο 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)