to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 27.06.2019

Διεθνή

Παρά τις απαγορεύσεις, το σκάφος της «Open Arms» ξανασαλπάρει στη Μεσόγειο

Ξανασαλπάρει για την Κεντρική Μεσόγειο για διασώσεις προσφύγων το σκάφος της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms


Το σκάφος της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva Open Arms θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις του για τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στην κεντρική Μεσόγειο, παρά την πολιτική αποκλεισμού των λιμένων της που εφαρμόζει η Ιταλία, όπως ανακοίνωσε στο twitter ο ιδρυτής της Όσκαρ Κάμπς.

«Έξι μήνες αποκλεισμένοι, δεν αντέχουμε πιά. Σηκώνουμε άγκυρες και ξεκινάμε. Καλύτερα φυλακή παρά να είμαστε συνένοχοι #NiUnaMas (Ούτε μία (ζωή) ακόμη)», έγραψε στο μήνυμά του ο Καμπς.

Το σκάφος της ανθρωπιστικής οργάνωσης βρισκόταν χθες στο λιμάνι της Νάπολης, όπου οι πολίτες μπορούσαν να το επισκεφθούν και να ενημερωθούν για την αποστολή του. Πλέον θα συμμετέχει στις διασώσεις και θα είναι το μόνο σκάφος στην Κεντρική Μεσόγειο.

Οι ισπανικές αρχές είχαν απαγορεύσει στο Open Arms να συμμετέχει σε διασώσεις στη Μεσόγειο και μετά 100 ημέρες που παρέμεινε καθηλωμένο στη Βαρκελώνη του επετράπη τον περασμένο Απρίλιο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Αιγαίο, αλλά όχι και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Επιπλέον, η ιταλική εισαγγελία της Ραγκούζας εξακολουθεί να κρατά ανοικτό τον φάκελο ερευνών κατά της επικεφαλής της αποστολής της Open Arms , Αναμπέλ Μόντες και του κυβερνήτη του σκάφους Μαρκ Ρετζ, που κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομων μεταναστών για τις διασώσεις τους κοντά στα παράλια της Λιβύης. Τον περασμένο Μάιο, ο δικαστής της Κατάνιας Καρμέλο Τζούκερο έθεσε στο αρχείο άλλη υπόθεση, στην οποία οι ίδιοι εγκαλούνταν για τις ίδιες κατηγορίες.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)