to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 12.10.2017

Πολιτισμός

@paperboyo: Ο φωτογράφος που μετέτρεψε την Tower Bridge σε τραινάκι του λούνα παρκ! (φωτογραφίες)

Ο Rich McCor ταξιδεύει στη σφαίρα και μεταμορφώνει, δημιουργικά, κτίρια, γέφυρες, πινακίδες χρησιμοποιώντας φιγούρες που κόβει από χαρτί


 Ο Ριτς ΜακΚόρ (Rich McCor) ταξιδεύει στη σφαίρα και μεταμορφώνει, δημιουργικά, κτίρια, γέφυρες, πινακίδες χρησιμοποιώντας φιγούρες που κόβει από χαρτί.

Τοποθετεί ένα μαύρο σχέδιο του μπροστά από την εικόνα, και μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής του, η Tower Bridge στο Λονδίνο γίνεται εναέριο τραινάκι του λούνα παρκ. Ένα κτίριο σε κάποια πόλη του Καναδά εμφανίζεται σαν ένα ακορντεόν την ώρα που παίζει ο σολίστας του μουσικού οργάνου.

 one or more people and outdoor

Δεν κάνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που κάνει η φαντασία μας όταν στεκόμαστε μπροστά σε μια θέα. Πόσες φορές δεν έχουμε συλλάβει τον εαυτό μας να «προσθέτει» σε αυτό που βλέπουμε;

Μιλώντας για τον εαυτό του, ο Ριτς λέει ότι «ζω στο Λονδίνο και περνάω τις περισσότερες μέρες μου κόβοντας με ψαλίδι φιγούρες από χαρτί και, μετά, τις φωτογραφίζω με φόντο διάφορα, σε όλον τον κόσμο. Θέλω να λέω ότι είμαι φωτογράφος. Όμως η αλήθεια είναι ότι άρχισα να υπηρετώ το δικό μου καλλιτεχνικό ύφος γιατί δεν ήμουν καλός φωτογράφος, οπότε μάλλον τείνω στο ότι είμαι καλλιτέχνης.»

Ο Ριτς - που είναι γνωστός ως @paperboyo - δεν χρησιμοποιεί μόνον αρχιτεκτονήματα ως φόντο στις φωτογραφίες των φιγούρων του, αλλά και φυσικά τοπία. Πρόσφατα, μάλιστα, εξέδωσε κι ένα βιβλίο με τα ταξίδια που κάνουν οι χάρτινες φιγούρες του στον κόσμο. Τίτλος του, «Around the World in Cut-Outs» (μας θυμίζει κάτι αυτό το «Ο γύρος του κόσμου σε...»;):

 text

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)