to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 16.12.2012

Διεθνή

Πάπας: "Η νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων απειλεί την παγκόσμια ειρήνη"

"Οι προσπάθειες νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων απειλούν την ειρήνη στον κόσμο" δήλωσε ο Ποντίφικας και ευθύς ξέσπασαν αντιδράσεις σε όλο τον Χριστιανικό - και μη - κόσμο.


Ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη στάση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όσον αφορά τους γάμους ομοφυλοφίλων προσπάθησε την Κυριακή να "εισβάλουν" στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό την ώρα που ο Πάπας Βενέδικτος ΧVI απηύθυνε το εβδομαδιαίο κήρυγμά του προς τους προσκυνητές.

Οι διαδηλωτές – οι οποίοι κρατήθηκαν έξω από την πλατεία από την ιταλική αστυνομία – εξοργίστηκαν από τις δηλώσεις που έκανε ο ποντίφικας την Παρασκευή σύμφωνα με τις οποίες "οι προσπάθειες νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων περιλαμβάνονται μεταξύ των απειλών για την ειρήνη στον κόσμο"!

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, στο οποίο αναγράφονταν ότι "οι ενώσεις των γκέι δεν βλάπτουν την ειρήνη, τα όπλα τη βλάπτουν".

"Θεωρούμε απαράδεκτο τον ισχυρισμό ότι οι ομοφυλοφιλικές ενώσεις είναι επικίνδυνες για τον κόσμο. Τα όπλα είναι πολύ πιο επικίνδυνα" δήλωσε ο 52χρονος ακτιβιστής Τζιανφράνκο Μάσια. "Όχι στα όπλα, ναι στα δικαιώματα για όλους" δήλωσε.

Πρόσφατα ο Πάπας, είχε άλλωστε δηλώσει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ανεπτυγμένοι άνθρωποι επειδή δεν υπακούν στο καθολικό νόμο.

Με αφορμή τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Γάλλου Προέδρου Ολάντ να νομιμοποιήσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων ο Πάπας είχε δηλώσει ότι "ο θεσμός της οικογένειας απειλείται από ανωμαλίες της ανθρώπινης φύσης και οφείλουμε να προστατέψουμε την οικογένεια και τη κοινωνία από οποιαδήποτε αλλοίωση της πραγματικής τους φύσης".

Πηγή: news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)