to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 07.01.2013

Οικονομία

Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορώ ακόμη να αποδείξω ποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ

Άγνοια για το πρόσωπο, που αλλοίωσε τη «λίστα Λαγκάρντ», δηλώνει τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σημειώνει, δε, πως έχει «κάποιες σκέψεις» σχετικά με το ποιο μπορεί να είναι αυτό, αλλά, όπως τονίζει, δεν μπορεί ακόμη να αποδείξει τίποτε.


 Δεν μπορώ ακόμη να αποδείξω ποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ



Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα (Βήμα) ο κ. Παπακωνσταντίνου ενεφανίζετο δια συνεργατών να δηλώνει ότι γνωρίζει ποιος έχει αλλοιώσει τη λίστα .


Με τη νέα του τοποθέτηση (στην ιστοσελίδα Matrix), ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δεν χρεώνει κάτι μεμπτό στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να έχει ευθύνες αυτός που έδωσε εντολή να γίνει έρευνα και να μην υπάρχουν ευθύνες σε όσους έπρεπε να συνεχίσουν την έρευνα και δεν το έκαναν» ενώ εμφανίζεται να μην γνωρίζει επακριβώς για τις τεχνικές δυνατότητες, που υπάρχουν, ως προς την απόδειξη της παρέμβασης στη λίστα. Αντίστοιχο «έλλειμμα γνώσης» στη διαδικασία επεξεργασίας ηλεκτρονικών στοιχείων, φέρεται να «πιστώνει» και στον Ιωάννη Διώτη.


«Εγώ που έφερα τη λίστα, εγώ που άλλαξα τη νομοθεσία και έκανα κακούργημα τη φοροδιαφυγή πάνω από 150.000 ευρώ, εγώ που έκανα το θεσμό του οικονομικού εισαγγελέα, εγώ που έδωσα εντολή να γίνει μια πρώτη έρευνα από τον Καπελέρη…, εγώ που παρέδωσα στον Διώτη το στικάκι για να κάνει έρευνα, εγώ που τα έκανα όλα αυτά, να κατηγορούμαι ότι έβγαλα από τη λίστα τις ξαδέλφες μου, με τις οποίες δεν έχω και ιδιαίτερες σχέσεις, να κατηγορούμαι ότι είμαι "ένοχος και μοιραίος άνθρωπος" και μάλιστα από ανθρώπους που ξέρουν ότι δεν έχω χρήματα, ότι μένω στο νοίκι, ότι τώρα είμαι χωρίς δουλειά;» διερωτάται ο πρώην υπουργός Οικονομικών.


Δηλώνει πως γνωρίζει πώς λειτουργεί η... «κρεατομηχανή», προκειμένου να διαφυλαχθεί ένα υπέρτερο συμφέρον, όπως η κυβερνητική συνοχή. «Δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση» λέει, αλλά σημειώνει πως δεν γίνεται να φορτωθούν όλα στον ίδιο. «Δεν μπορώ να την πληρώσω εγώ» τονίζει.


Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου «αντιλαμβάνεται το ενδεχόμενο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είτε σε ειδικό είτε σε ποινικό δικαστήριο, αλλά δεν αποκλείει την περίπτωση, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι, εδώ που έφθασαν τα πράγματα, θα αναγκαστεί να πει σε ποιον συνεργάτη του έδωσε το CD για να το μεταγράψει σε "στικάκι". Φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να αρνείται να αποκαλύψει το όνομά του, όταν μάλιστα το πρόσωπο, στο οποίο εμπιστεύθηκε το CD, δεν φταίει σε τίποτε και δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εκτελέσει την εντολή, που του έδωσε ο ίδιος».



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Από το Έθνος 



Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)