to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 30.08.2022

Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός των υποκλοπών, της ακρίβειας, των ανισοτήτων και της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών – Μειοψηφία οι δυνάμεις της συγκάλυψης στο Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Δ. Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Συνέντευξη στον τ/σ ‘Flash Δυτικής Μακεδονίας’ παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών που κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, αλλά και ο πρωθυπουργός της ακρίβειας, των ανισοτήτων, των φουσκωμένων λογαριασμών και της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας

«Είναι αδύνατον ο Ν. Ανδρουλάκης να στηρίξει μετά τις εκλογές ως πρωθυπουργό, αυτόν που τον παρακολουθούσε. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφεύγει τις εκλογές όπως ‘ο διάολος το λιβάνι’. Ο ελληνικός λαός, ωστόσο, θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει την απαλλαγή του από αυτή την κυβέρνηση και όχι μόνο την αλλαγή του πρωθυπουργού, αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής προς μία κατεύθυνση μεγαλύτερης δημοκρατίας, διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, αλλά και ο πρωθυπουργός της ακρίβειας, των ανισοτήτων, των φουσκωμένων λογαριασμών και της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας».

Πολιτικά τελειωμένος πλέον και πρωθυπουργός υπό προθεσμία ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Το διεθνές προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη, το οποίο είχε καλλιεργήσει επιμελώς επί τρία χρόνια, έχει υποστεί ένα συντριπτικό κάταγμα. Πώς θα μπορεί να στέκεται απέναντι στους άλλους ευρωπαίους ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής όταν όλες οι εφημερίδες και τα Μέσα παγκοσμίως τον κατηγορούν για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η θεωρία του ‘δεν γνώριζα, με πρόδωσε ο ανιψιός μου και ο Κοντολέων’ προκαλεί ειρωνικά σχόλια και στις Βρυξέλλες και σε όλο τον διεθνή Τύπο».

Η παρακολούθηση του τηλεφώνου του αρχηγού του τρίτου κόμματος στην Ελλάδα και ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη, είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και δεν έχει καμία σχέση με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου

«Σε αντίθεση με τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως τα μεγάλα συστημικά κανάλια των Αθηνών που κυριαρχεί μια διαρκής προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος του θέματος, στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης υπάρχει κατακραυγή. Κι αυτό γιατί είναι αδύνατο να υποβαθμιστεί ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους».

Έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από την καταγγελία Ανδρουλάκη και ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα απαντήσει, ως όφειλε, τι εθνικώς απαράδεκτο και ύποπτο έκανε – Κανείς δεν πιστεύει την θεωρία ότι για όλα φταίει ο ανιψιός του και ο Κοντολέων και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα

«Στη Βουλή συζητείται η συγκρότηση εξεταστικής Επιτροπής. Την ίδια στιγμή, κανείς Έλληνας βουλευτής μέχρι τώρα δεν έχει μάθει εάν το τηλέφωνό του παρακολουθείται, ενώ άκουσα από τον πρωθυπουργό προχθές ότι μπορεί και όλοι να παρακολουθούνται. Είναι απαράδεκτο να μην δίνονται σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα της κοινής γνώμης.

Ο κ. Ντογιάκος αντί να ψάχνει πως διέρρευσε η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, θα πρέπει να ψάξει γιατί αποφασίστηκε η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Γιατί τα όσα μέχρι τώρα έχουν ακουστεί είναι τόσο γελοία, αν δεν ήταν πολύ επικίνδυνα, πολιτικά και εθνικά».

Ντροπή για την Ελλάδα και τη δημοκρατία μας να περιμένουμε από τις ξένες υπηρεσίες και θεσμούς για τη διαλεύκανση σκανδάλων

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έχει μόνο εθνική διάσταση, αλλά και ευρωπαϊκή. Διότι μιλάμε για τον σεβασμό του κράτους δικαίου. Επομένως, οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσαν να συνδράμουν εάν ο κύριος Τασούλας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ζητήσει την τεχνική μας συνδρομή προκειμένου να ελεγχθούν τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων.

Διάβασα επίσης ότι η κα Τουλουπάκη, η δικαστικός που προσπάθησε να ξεμπλέξει το σκάνδαλο Novartis, πρόκειται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας την συνδρομή του για να διαπιστώσει εάν έχει πέσει και η ίδια θύμα παρακολούθησης.

Το γεγονός ότι και αυτό το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκαλύφθηκε πάλι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όχι από τις ελληνικές αρχές αποτελεί ντροπή και για την Ελλάδα και τη δημοκρατία μας. Να περιμένουμε δηλαδή από τις ξένες υπηρεσίες και θεσμούς».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών – Μειοψηφία οι δυνάμεις της συγκάλυψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η προσπάθεια να κουκουλωθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα περάσει. Μπορεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο να έχει την πλειοψηφία η ΝΔ και να πασχίζει να το κουκουλώσει με την συνδρομή των φιλικών της καναλιών, αλλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι δυνάμεις της συγκάλυψης είναι μειοψηφία. Με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που τηρεί μέχρι τώρα σιγή ιχθύος -γιατί ο Μητσοτάκης ανήκει σε αυτή την Πολιτική Ομάδα- η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη διαλεύκανση, παρά τις όποιες προσπάθειες υποβάθμισης και συγκάλυψης».

Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι a la carte: Συμβαδίζουν με τον ‘’ευρωπαϊκό τρόπο ζωής’’ του κυρίου Σχοινά οι παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων ευρωβουλευτών; Η κα Φον ντερ Λάιεν γιατί δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στην Ουγγαρία του Όρμπαν και τηρεί σιγή ιχθύος για τα όσα γίνονται στην Ελλάδα του Μητσοτάκη;

«Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα είχε αποφύγει να κάνει κάποια δημόσια δήλωση. Ωστόσο υπό την κατακραυγή των διεθνών ΜΜΕ, την πίεση και την δική μου και άλλων Ευρωβουλευτών και άλλων Πολιτικών Ομάδων βγήκε με μία σαφή καταδίκη αυτής της απαράδεκτης παρακολούθησης απαντώντας σε σχετική επιστολή μου. Περιμένω να πράξει το ίδιο και η κα Φον ντερ Λάιεν. Δεν μπορεί η υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου να είναι a la carte. Δε γίνεται η κα Φον ντερ Λάιεν να είναι επιλεκτικά ευαίσθητη για την Ουγγαρία του Όρμπαν και να τηρεί σιγή ιχθύος -επειδή ο έλληνας πρωθυπουργός ανήκει στην ίδια Πολιτική οικογένεια- για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του Μητσοτάκη. Αναρωτιέμαι επίσης εάν οι παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων ευρωβουλευτών συμβαδίζουν με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής του κ. Σχοινά.

Εκτιμώ πως διαμορφώνεται και στην Κομισιόν ένα κλίμα προς μια κατεύθυνση που λέει πως πρέπει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές για τη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)