to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 08.08.2016

Αθλητισμός

Πάουλο Μπέντο ο «εκλεκτός» για τον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο 47χρονος Μπέντο αναμένεται να κάνει την πρώτη προπόνηση με τη νέα ομάδα του την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ενώ την ίδια ημέρα θα παρουσιαστεί επισήμως στον Τύπο και θα κάνει τις πρώτες δηλώσεις του


Επιμένει... πορτογαλικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς κατέληξε σε πλήρη συμφωνία με τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος θα αποτελέσει το διάδοχο του Βίκτορ Σάντσεθ στην τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας. Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας αναμένεται αύριο, καθώς η διοίκηση της πειραϊκής ομάδας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την απομάκρυνση του Ισπανού προπονητή.

Ο 47χρονος Μπέντο αναμένεται να κάνει την πρώτη προπόνηση με τη νέα ομάδα του την Τετάρτη 10 Αυγούστου, ενώ την ίδια ημέρα θα παρουσιαστεί επισήμως στον Τύπο και θα κάνει τις πρώτες δηλώσεις του. Η προπονητική καριέρα του ξεκίνησε το 2004, όταν ανέλαβε θέση στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ενώ την επόμενη χρονιά ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τα «λιοντάρια της Λισσαβόνας».

Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού εκλέκτορα στην Εθνική Πορτογαλίας, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια πριν απολυθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, ύστερα από την εντός έδρας ήττα με την Αλβανία (0-1) και παραδώσει τη θέση στον Φερνάντο Σάντος.

Στις 11 Μαΐου 2016 ταξίδεψε για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του προκειμένου να αναλάβει τη βραζιλιάνικη Κρουζέιρο, από την οποία όμως απολύθηκε ύστερα από περίπου δύο μήνες. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ο Πάουλο Μπέντο γίνεται ο τέταρτος Πορτογάλος προπονητής που θα καθίσει στον πάγκο του πρωταθλητή Ελλάδας την τελευταία τριετία, καθώς είχαν προηγηθεί (κατά σειρά) οι Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα και Μάρκο Σίλβα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)