to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:47 | 20.11.2022

Πολιτισμός

Πάολα Ρεβενιώτη «ντοκιμαντέρ "Oleanders" + συζήτηση», Παρασκευή 25/11

Προβολή και συζήτηση του ντοκιμαντέρ «Oleanders»: Η Πάολα, η Μπέτυ και η Εύα είναι τρεις τρανς γυναίκες στα 60 τους που γνωρίζονται για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Και οι τρεις τους άρχισαν να βγάζουν τα προς το ζην από νωρίς στα νιάτα τους ως εργαζόμενες του σεξ στην Αθήνα - Παρασκευή 25.11.2022 - Γραφείο του Ιδρύθματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα (Καλλιδρομίου 17, 1ος όροφος)


Στο «The Oleanders» η Μπέτυ Βακαλίδου, η Εύα Κουμαριανού και η Πάολα Ρεβενιώτη επισκέπτονται ξανά όλα τα μέρη της πόλης όπου δούλευαν, συναναστρέφονταν, παρενοχλούνταν ή συλλαμβάνονταν από τους μπάτσους, μάχονται για τα δικαιώματά τους, διασκεδάζουν και βρίσκουν αγάπη. Η ανεπιτήδευτη, χιουμοριστική και ενδυναμωτική συζήτηση της Εύας, της Μπέττυ και της Πάολα είναι μια ιστορία της Αθήνας καθώς και μια ιστορία σεξουαλικότητας της περιοχής της Μεσογείου και όχι μόνο.

Η Πάολα Ρεβενιώτη, γνωστή ως Πάολα, είναι Ελληνίδα τρανς γυναίκα, κινηματογραφίστρια, εκδότης, καλλιτέχνης, ακτιβίστρια και πρωτοπόρος του ελληνικού LGBT κινήματος. Λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού των τρανσέξουαλ από οποιαδήποτε δουλειά, έβγαζε τα προς το ζην ως εργαζόμενη του σεξ από νεαρή ηλικία. Η Πάολα συνέβαλε καθοριστικά στον αγώνα για τα δικαιώματα των LGBT στην Ελλάδα και θεωρείται «θρύλος» της αθηναϊκής τρανς κουλτούρας. Από το 1982 έως το 1993 ήταν εκδότης του περιοδικού Kraximo που περιλάμβανε άρθρα για διεθνή και εγχώρια πολιτικά και κοινωνικά κινήματα καθώς και για τα δικαιώματα των LGBT, μαζί με συνεντεύξεις από παγκοσμίου φήμης διανοούμενους και μοναδικές καλλιτεχνικά φωτογραφίες γυμνών νεαρών ανδρών. Η Πάολα ήταν επίσης από τους πρώτους διοργανωτές του Greek Gay Pride. Από το 2011 ασχολείται με τη δημιουργία μιας σειράς ντοκιμαντέρ, κυρίως ακτιβιστικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με διάφορους νέους κινηματογραφιστές, με την επωνυμία «ThePaolaProject» και «ThePaolaTeam»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)