to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 04.02.2021

Κοινωνία

Παντελής Λαζαρίδης για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Μόνο η ακροδεξιά θα επωφεληθεί

Ανεφάρμοστο χαρακτήρισε το νόμο ο π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο που προβλέπει τη σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ζητά μέσω του magnesianews.gr ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθ. Παντελής Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη η μόνη ωφελημένη από αυτή την εξέλιξη θα είναι η ακροδεξιά. Ο π. Πρύτανης του Π.Θ. εκφράζει την οργή, την αγανάκτησή, τη λύπη αλλά και την αμηχανία για το πώς διαμορφώνονται τα πράγματα με αφορμή τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, εκτιμώντας ότι ο νόμος αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως αντίστοιχα δεν εφαρμόστηκε και ο Ν.815/1978 που ψηφίστηκε επίσης από τη Νέα Δημοκρατία η οποία αναγκάστηκε να τον καταργήσει με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις από το φοιτητικό κίνημα, εκτιμώντας ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και τώρα.

«Αν έχουν στοιχειώδη σοφία, είναι η τελευταία ευκαιρία να τον πάρουνε πίσω, γιατί εγώ δεν βλέπω πως θα μπορούσε αυτός ο νόμος να εφαρμοστεί, χωρίς αναστατώσεις τέτοιες οι οποίες από τη στιγμή που δεν μπορεί να τις καρπωθεί η αριστερά να τις καρπωθεί η άκρα δεξιά».

Παράλληλα ο κ. Λαζαρίδης επιτίθεται και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι «βιάζει» το άλλοτε κεντροαριστερό του προφίλ, τονίζοντας ότι «με την αδυναμία που έχει αυτή τη στιγμή η συντεταγμένη αριστερά, με όποια της μορφή, να αντιδράσει με έναν θετικό λόγο ή με πράξεις που να είναι πειστικές απέναντι στην κοινωνία, φοβάμαι πολύ ότι εκείνοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι ακραίοι της άλλης μπάντας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)