to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 01.05.2012

left.gr

Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Είμαι «αντιμνημονιακός» – Στηρίζω τους πλούσιους

Διαβάζοντας το πρόγραμμα του κόμματος Καμμένου καταλαβαίνεις εύκολα ότι πρόκειται περί ενός προγράμματος οικονομικού νεοφιλελευθερισμού (βλ. παρακάτω: διατήρηση των χαμηλών μισθών και των επισφαλών σχέσεων εργασίας, χαμηλή φορολόγησή των επιχειρηματικών κερδών και του ατομικού πλούτου, διατήρηση και ενίσχυση των συναφών φοροαπαλλαγών ακόμα και με δημιουργία φορολογικών παραδείσων, γενικευμένη ιδιωτικοποίηση ακόμη και φυλακών). Να σημειωθεί ότι κάθε ομοιότητα με το πρόγραμμα του ΛΑΟΣ και με τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ του Σαμαρά δεν είναι καθόλου συμπτωματική, ωστόσο θα τη βρεις ντυμένη με «αντιμνημονιακό» μανδύα.


Δείτε συγκεκριμένα τις οικονομικές προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων:  

--Κατάργηση πόθεν έσχες και φορολογική αμνηστία για επαναπατρισμό κεφαλαίων! Θα ισχύει φορολογικό καθεστώς χαμηλής φορολογίας 10% για τα επόμενα πέντε έτη
 
--Διατήρηση του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος με τις πάνω από 30 ΝΟΜΙΜΕΣ φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών!

--Αφορολόγητο όριο στο ευρωπαϊκό όριο της φτώχειας
 
--Ανώτατη φορολογία 25% για εισοδήματα άνω των 50.000 Ευρώ
 
--Καθιέρωση φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων και εμπορικών εκμεταλλεύσεων ΜΟΛΙΣ 20% επί των ακαθαρίστων μικτών κερδών. Φορολόγηση ΜΟΛΙΣ μερισμάτων 5% επί του διανεμόμενου μερίσματος!
 
--Μείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%!
 
--Προσέλκυση ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με πλήρη απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας (αναθεώρηση άρθρου 16 Συντάγματος)!
 
--Κατάργηση της Μονιμότητας για τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο τόσο νομοθετικά όσο και Συνταγματικά

--Φορολογικοί παράδεισοι! Ειδικό φορολογικό καθεστώς στη Λήμνο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στη Σάμο και στη Ρόδο για μόνιμη φορολογία 10% επί των κερδών και 8% για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 
--ΔΕΚΟ και Υποδομές: η διοίκηση των εταιριών θα γίνεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια! Άρα, αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, θα αυξάνονται συνέχεια τα τιμολόγια! Καμία κοινωνική πολιτική!
 
--ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ αναφορικά με τα σημαντικότερα μνημονιακά μέτρα που πλήττουν εργαζομένους και ανέργους, όπως η υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ενθάρρυνση των επισφαλών σχέσεων εργασίας, η μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα. 

Είναι σαφές λοιπόν ότι το οικονομικό πρόγραμμα Καμμένου, με βασικούς πυλώνες τις φοροαπαλλαγές και γενικότερα τη φοροασυλία του πλούτου οδηγεί σε μείωση των φορολογικών εσόδων. Άρα, οδηγεί στην υποβάθμιση της παιδείας και της υγείας, καθώς θα περικοπούν οι δαπάνες για αυτούς τους τομείς, όπως και για την  κοινωνική ασφάλιση και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. 
 
Τέλος, αξίζει μία αναφορά στη σχέση Καμμένου και δημοκρατίας. Όπως αναφέρει το πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, προτείνεται η αντικατάσταση της πολιτικής ηγεσίας σε υπουργεία όπως το Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας και Δικαιοσύνης από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον αρχηγό της αστυνομίας και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, προβλέπεται ιδιαίτερη μεταχείριση των στελεχών και του προσωπικού ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, καθώς πρόκειται για το μόνο κλάδο για τον οποίο ο Πάνος Καμμένος ζητά την αναπλήρωση των μισθολογικών τους απωλειών. Σε ποια δημοκρατία οι στρατιωτικοί γίνονται επικεφαλής υπουργείων; Αυτή τη δημοκρατία που ευαγγελίζεται ο κ. Καμμένος, είχαμε να τη δούμε από τη χούντα!   







left.gr
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)