to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 03.03.2018

Κοινωνία

Σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης σε αλιευτικό σκάφος νότια της Κρήτης

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε σκάφος το οποίο από χθες βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ειδική μονάδα του Λιμενικού, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας θεωρούμενο αρχικά ως ύποπτο μεταφοράς φορτίου εκρηκτικών και πυρομαχικών


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε σκάφος το οποίο από χθες βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ειδική μονάδα του Λιμενικού, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας θεωρούμενο αρχικά ως ύποπτο μεταφοράς φορτίου εκρηκτικών και πυρομαχικών.

Πρόκειται για ρυμουλκό που ξεκίνησε από την Κύπρο ακολουθώντας το δρομολόγιο για λιμάνι της Ισπανίας. Τα ξημερώματα, μετά και από εντολή που έλαβαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού και πληροφορίες ότι τελικά το πλοίο μεταφέρει ναρκωτικά, ξεκίνησε η επιχείρηση καταδίωξης του ρυμουλκού -υπό την εποπτεία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διοικητή Λιμενικού Κρήτης, κ. Αλεξανδράκη- το οποίο αφού ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς και πραγματοποιήθηκε νηοψία, οδηγήθηκε σε όρμο της Ιεράπετρας. Εκεί μονάδες του λιμενικού από Κάρπαθο και Κρήτη ξεκίνησαν τις έρευνες και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου οδηγήθηκαν στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Κατά μήκος του καταστρώματος και σε ειδικές κρύπτες έχουν εντοπισθεί μέχρι αυτή την ώρα σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, συσκευασμένοι σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας». Οι έρευνες εντός του πλοίου συνεχίζονται και κάθε πακέτο που εντοπίζεται αφού ανιχνευτεί το περιεχόμενό του ζυγίζεται ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή του παράνομου φορτίου των ναρκωτικών.

Οι άνδρες του πληρώματος βρίσκονται στο Λιμεναρχείο μετά και τη σύλληψή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)