to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 06.07.2017

Κοινωνία

Πάνω από 6 μήνες απλήρωτοι οι 117 εργαζόμενοι της Provet - Όλα τα διαθέσιμα όπλα χρησιμοποιεί το υπ. Εργασίας (βίντεο)

H απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάνω από 100 εργαζόμενοι στην εταιρεία Provet που παράγει κτηνιατρικά φάρμακα


Το υπουργείο Εργασίας, χρησιμοποιώντας όλο το διαθέσιμο οπλοστάσιο στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της «Provet» στηρίζοντας τα δίκαι αιτήματά τους, όπως υπογράμμισε η Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ. Οι πάνω από 100 εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας, η οποία παράγει κτηνιατρικά φάρμακα είναι απλήρωτοι πάνω από έξι μήνες ενώ, όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης, η εργοδοσία έχει καταβάλει το προηγούμενο διάστημα μόνο κάποια μικρά ποσά έναντι των οφειλόμενων, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών τους. Διεκδικούν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται και να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση καθώς επίσης και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. 

Μετά την παρέμβαση του ΣΕΠΕ, όπως ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, ο εργοδότης αναγνώρισε την οφειλή του και ζήτησε χρόνο προκειμένου να καταβάλει τις οφειλές. Στις 15 Ιουνίου, το ΣΕΠΕ ζήτησε εκ νέου από τον εργοδότη στοιχεία για την πορεία της καταβολής των δεδοουλευμένων και, αφού δεν πήρε απάντηση, στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και επιβλήθηκε πρόστιμο 15.100 ευρώ. Ταυτόχρονα, μετά από αίτημα των εργαζομένων, το υπουργείο διενήργησε τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση ζητώντας από τον εργοδότη την κατάσταση των οφειλών, το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους και την καταβολή ενός ποσού. Στις 30 Ιουνίου, ο εργοδότης κατέβαλε ημερομίσθια 15 ημερών σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους. «Χρησιμοποιήσαμε όλα τα μέτρα που διαθέτουμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε στην ίδια κατεύθυνση τον εργοδότη», επανέλαβε η Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας στην ερώτηση του ΚΚΕ. «Από πουθενά δεν προκύπτει ότι το υπουργείο Εργασίας στέκεται από την πλευρά του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων», τόνισε. 

Στην ερώτηση του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «είναι πρόκληση από την εργοδοσία να προσπαθεί να καλλιεργήσει την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι είναι συνυπαίτιοι για την κατάσταση που βρίσκεται η εταιρεία, ότι πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια να ανακάμψει, να συμμετέχουν ενεργά στο να βρεθεί επενδυτής και με αυτόν τον τρόπο να σωθούν και θέσεις εργασίας». Οι εργαζόμενοι της Provet προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή (φωτογραφία παραπάνω: 902.gr) την ώρα που συζητείτο η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ προς την υπουργό Εργασίας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)