to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 10.02.2022

Διεθνή

Πάνω από 50 άτομα καλεί να καταθέσουν για το «Partygate» η Σκότλαντ Γιαρντ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι επιταχύνει την έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές βδομάδες σχετικά με την υπόθεση των κορονοπάρτι που έχουν εκθέσει βαθιά τον Βρετανό πρωθυπουργό, φωτογραφίες από τα οποία δημοσιεύονται μέχρι και σήμερα


Η Σκότλαντ Γιαρντ επιταχύνει την έρευνά της για την υπόθεση «Partygate» με κύριο εμπλεκόμενο τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατηγορείται για έγκριση και συμμετοχή σε πάρτι που διοργανώθηκαν στην πρωθυπουργική κατοικία στη διάρκεια των σκληρών lockdown στη χώρα. Κατά συνέπεια η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τις κλήσεις περισσότερων των 50 ατόμων για κατάθεση εντός της επόμενης βδομάδας.

Οι αστυνομικοί «θα αρχίσουν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να έρχονται σε επαφή με άτομα που συμμετείχαν στις γιορτές αυτές για να πάρει τις μαρτυρίες τους», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Χθες, είδε το φως της δημοσιότητας άλλη μία φωτογραφία από την οδό 10 της Ντάουνινγκ που δείχνει τον Τζόνσον, όρθιο, να λύνει την γραβάτα του μπροστά σε ένα τραπέζι με ένα ανοιχτό μπουκάλι σαμπανιζέ κρασιού και μία σακούλα από μισοφαγωμένα σνακ. Στο πλάι του άλλοι δύο αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ, ο ένας από τους οποίους φοράει γιρλάντα στον λαιμό.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να περιλάβει και την περίπτωση της χθεσινής φωτογραφίας στο φάκελο του «Partygate» σε μία υπόθεση που έχει εξελιχθεί σε διευρυμένων διαστάσεων σκάνδαλο που κάνει την καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον να τρίζει.

«Οι αστυνομικοί (...) θα στείλουν επίσημα ερωτηματολόγια σε πάνω από 50 ατόμα», κυρίως μέσω email, τονίζοντας ότι τα έγγραφα αυτά είναι «νομικά έγκυρα» και ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν «ειλικρινώς» σε διάστημα 7 ημερών.

Δεν καλούν τον Τζόνσον να καταθέσει

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνεται τελικά στα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν και ήταν παρόντα στα πάρτυ που οργανώθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2020 και το 2021.

Το Εργατικό Κόμμα καλεί επίσης την Σκότλαντ Γιαρντ να ερευνήσει και την υπόθεση της ανακαίνισης της πρωθυπουργικής κατοικίας, που χρηματοδοτήθηκε από χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος, διότι υπάρχουν υποψίες ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε την νομοθεσία κατά της διαφθοράς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)