to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 11.01.2022

Κοινωνία

Πάνω από 25.000 οι μαθητές που νοσούν - Φόβοι για εκτίναξη των κρουσμάτων

Στα 25.000 τα κρούσματα των μαθητών - Ανησυχία για τους γονείς καθώς η κυβέρνηση δεν έχει πει κουβέντα για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό - Τι θα γίνει με τις σχολικές μονάδες που κλείνουν


Χιλιάδες νέα εν δυνάμει κρούσματα εντοπίστηκαν από τα self test που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων το τελευταίο 24ωρο και τα οποία αναμένεται να επιβεβαιωθούν για τον ακριβή τους αριθμό. και από τα μοριακά τεστ.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι κατά τον οριζόντιο έλεγχο με self test διαπιστώθηκαν 9.688 τεστ. Μαζί με τα 15.547 που ανακοινώθηκαν χθες, προκύπτει ότι μέσα σε 48 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κρούσματος ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο καθώς και ότι θα ακολουθήσει τρίτο τεστ, την Πέμπτη, για την προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

>> Διαβάστε ακόμα: «Ν. Φίλης: Πιο πολλά κρούσματα; Πιο πολλά πανηγύρια - Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ιχνηλάτηση»

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό. Η εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνουν, συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Πλεύρης: Τα 1.000 κρούσματα αφορούν καθηγητές

Σχεδόν 9.700 self test μαθητών και εκπαιδευτικών είναι θετικά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Από τα 9.700 περίπου τα χίλια αφορούν σε καθηγητές και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η καραντίνα θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες:

(α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και

(β) με αρνητικό self τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self (ή rapid) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, θα γίνονται διαγνωστικοί έλεγχοι (τεστ) κάθε ημέρα σε όλο τον πληθυσμό της τάξης για 5 ημέρες.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί εκτεταμένη διασπορά σε κάποιο τμήμα, τότε το τμήμα αυτό θα κλείνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει για την περίπτωση κρούσματος:

  • Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα self τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία self τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Κυβέρνηση αυτοθαυμαζόμενων μάγων!»

Παραίτηση Υπουργού Παιδείας ζητά η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ | especial.gr

Με 9688 τουλάχιστον κρούσματα σήμερα και με πάνω από 25.000 το τελευταίο διήμερο, το υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει γιατί έκλεισαν μόνο 2 ή 3 σχολικά τμήματα. Και αποκρύπτει το γεγονός ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που σήμερα ανιχνεύθηκαν θετικοί στη νόσο, χθες ήταν στα σχολεία και διέσπειραν τον ιό. Ενώ σήμερα τον διαδίδουν αυτοί που θα βρεθούν θετικοί αύριο κοκ., θέτοντας έτσι σε κίνηση μια μεγάλη αλυσίδα εξάπλωσης του ιού, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του.

Στην Ευρώπη, όπου οι τάξεις κλείνουν με 1 ή 2 κρούσματα, σήμερα θα διέκοπταν τη λειτουργία τους χιλιάδες τμήματα, αν είχαν εντοπιστεί τόσες πολλές μολύνσεις όσες στην Ελλάδα. Εδώ, μόνο 2-3 τμήματα θα κλείσουν, λόγω του περιβόητου «50%+1», που λειτουργεί ως μηχανισμός υπερμετάδοσης της νόσου στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς.

Αίσχος και ντροπή για την κυβέρνηση των αυτοθαυμαζόμενων μάγων.

Πηγές: Έθνος, Αυγή, Σκάι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)