to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 08.06.2013

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Πανευρωπαικό αντιφασιστικό δίκτυο αποφάσισαν να συγκροτήσουν οι εκπρόσωποι των κινημάτων στο Alter Summit

Σε σειρά μέτρων για το συντονισμό της δράσης των αντιφασιστικών οργανώσεων και κινημάτων ανά την Ευρώπη, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι τους, που πήραν μέρος στην αντιφασιστική συνέλευση του Alter Summit, νωρίτερα σήμερα.


Στο ψήφισμα που εξέδωσε η συνέλευση αναγνωρίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας με την άνοδο της φασιστικής και ρατσιστικής απειλής και εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όσους είναι αντιμέτωποι με αυτήν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες. Στο ψήφισμα που εξέδωσε η συνέλευση κάνει αναφορά στη δολοφονία του 19χρονου Γάλλου αντιφασίστα, Κλεμάν Μερίκ και καλεί όλους να συμμετάσχουν άμεσα στην συγκρότηση του αντιφασιστικού δικτύου και την έκδοση αντιφασιστικού μανιφέστου.

"Χρειάζεται να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο και σημαντικό, να δημιουργήσουμε κάτι που να έχει απεύθυνση στην κοινωνία, διότι οι νεοναζί καταφέρνουν να απευθυνθούν στην κοινωνία και εκεί πρέπει να τους κερδίσουμε είπε κατά την ομιλία του ο Γιάννης Αλμπάνης, εκ μέρους του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Την ανάγκη συγκρότησης ενός κινήματος που να συνδυάζει τις διαφορετικές πραγματικότητες και εμπειρίες και να απαντάει σε όλες τις αντιδραστικές προκαταλήψεις συμπεριλαμβανομένου του σεξισμού και της ομοφοβιας επεσήμαναν στις παρεμβάσεις τους οι αντιπρόσωποι των Ευρωπαϊκών αντιφασιστικών οργανώσεων.

Στο πνεύμα αυτό η συνέλευση ζητά να καθιερωθεί η επέτειος της ήττας των Ναζί, τον Μάιο του 1945, ως Πανευρωπαϊκή ημέρα αντιφασισμού, ενώ προτείνει την διοργάνωση μεγάλης συνδιάσκεψης για το θέμα σε μια πόλη της Κεντρικής Ευρώπης, πιθανόν στη Βουδαπέστη. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να επανενεργοποιηθεί και η ιστοσελίδα www.antifascismeuropa.org.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)