to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:21 | 07.10.2012

Διεθνή

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση υγειονομικών

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση υγειονομικών στην Ευρώπη για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας. Συλλαλητήρια για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα, σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο.



   


Στην Αθήνα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Προσωπικού στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Σύνταγμα με σύνθημα «Να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας. Κανένας μόνος του στην κρίση».


«Όλοι οι υγειονομικοί οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διασφαλίσουν τις δημόσιες δομές του συστήματος Υγείας που είναι απαραίτητες για ασφαλή υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΙΣ.


Το σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα φέρνει έναν πανευρωπαϊκό αέρα στα υγειονομικά πράγματα της χώρας, ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.


Αντίστοιχα συλλαλητήρια, πρόσθεσε ο κ. Βαρνάβας, πραγματοποιούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έχουν στόχο να «δηλώσουν τη θέληση των κοινωνιών να προασπίσουν την ύπαρξη και λειτουργία των δημόσιων συστημάτων υγείας από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος πλέον αποκτά όλα τα χαρακτηριστικά της βαρβαρότητας και του χυδαίου πρωτογονισμού».


Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ η οποία σε ανακοινωσή της αναφέρει ότι «η συρρίκνωση, αποδιάρθρωση, διάλυση, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, που έχει δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες, σήμερα επιχειρείται να ολοκληρωθεί «πανηγυρικά», προσθέτοντας στα δεινά των πολιτών αυτής της χώρας και την ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια».

Εξάλλου, σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανέστειλλε τις κινητοποιήσεις του για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς και τους εκπροσώπους των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, που είχε εξαγγείλει ότι θα ξεκινούσαν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.


Πηγή: ΑΜΠΕ
   
   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)