to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 08.10.2021

Κοινωνία

Πανεπιστημιούπολη: Επίθεση φασιστοειδών σε φοιτήτρια - Έφυγαν τρέχοντας από εκδήλωση στην Καλλιθέα

Το περιστατικό, που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ - Δύο φασιστοειδή είδαν την φοιτήτρια να κολλάει μια αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ και της επιτέθηκαν με βίαιο σπρώξιμο και γροθιά στο μάτι ενώ της φώναζαν "θα σας γαμ**, θα σας σκοτώσουμε, που τολμάτε να κάνετε και εκδηλώσεις» - Σε άλλο περιστατικό, στην Καλλιθέα, τα φασιστοειδή έσπασαν ρεκόρ στο κατοστάρι μετά από απόπειρα επίθεσης


Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, «Η  Εύα Ντόκου, φοιτήτρια της σχολής ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ζωγράφου- Ιλισίων, δέχτηκε σήμερα το απόγευμα φασιστική επίθεση μετά την εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων για τον 1 χρόνο από την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων, στην Πανεπιστημιούπολη ΕΚΠΑ».


Στη στάση του 250 Φιλοσοφικής, δύο φασιστοειδή την είδαν να κολλάει μια αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ και της επιτέθηκαν με βίαιο σπρώξιμο και γροθιά στο μάτι ενώ της φώναζαν "θα σας γαμήσουμε, θα σας σκοτώσουμε, που τολμάτε να κάνετε και εκδηλώσεις". Μόλις ήρθε κόσμος έφυγαν τρέχοντας όπως συνηθίζουν», συμπληρώνει η ΚΕΕΡΦΑ

Και προσθέτει:

«Τα φασιστοειδή προφανώς δεν τόλμησαν να χτυπήσουν την μαζικότατη φοιτητική εκδήλωση αλλά μόνο κατόπιν και μέσα στα σκοτάδια. Στην εκδήλωση μίλησε η Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφος που δέχτηκε την επίθεση των φασιστών στο Ν.Ηράκλειο, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ και ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος.
Είναι απομονωμένοι. Ταυτόχρονα δεν τους υποτιμάμε, είναι επικίνδυνοι και τέτοιες επιθέσεις πρέπει να κοπούν άμεσα.

Οι φασίστες κάνουν πλάτη στην κυβέρνηση και την Κεραμέως, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ρίχνονται στην μάχη ενάντια  στο νόμο Κεραμέως, την καταστολή, το ρατσισμό και το σεξισμό. Το φοιτητικό κίνημα έχει την δύναμη να τσακίσει τους τραμπούκους φασίστες και να ανατρέψει την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες και τους ανοίγει το δρόμο. Η θέση τους είναι στη φυλακή, πλάι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί στο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Οκτώβρη, για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ σήμερα Παρασκευή 8/10 στις 11πμ φοιτητές και φοιτήτριες καλούν σε αντιφασιστική διαμαρτυρία στο Αίθριο της Φιλοσοφικής. 

Ρεκόρ στο κατοστάρι έσπασαν φασιστοειδή στην Καλλιθέα

«Ρεκόρ στο κατοστάρι έσπασαν απόψε μια χούφτα φασιστοειδή που εμφανίστηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα με σκοπό να τρομοκρατήσουν, κραδαίνοντας μαχαίρια, «πεταλούδες» και λοιπά σύνεργα», όπως αναφέρει το 902.gr, που προσθέτει:

«Προφανώς δεν λογάριασαν καλά. Αφοπλίστηκαν και εκδιώχθηκαν από την περιοχή από τους συγκεντρωμένους. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)