to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 14.01.2022

Πολιτική

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Την Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η εκπαίδευση 400 αστυνομικών

Μετά τον Γεραπετρίτη και ο Κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την έναρξη της εκπαίδευσης των 400 που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα


Την έναρξη της εκπαίδευσης των 400 που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία ανακοίνωσε και επίσημα ο Κ. Μητσοτάκης, με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, καθώς την αποκάλυψη είχε κανει ο υπ. Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης πριν από λίγες ημέρες. 

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η κυβέρνηση επαναφέρει το αφήγημα της «ανομίας στα Πανεπιστήμια», προβάλλοντας την ΟΠΠΙ ως μοναδική λύση προκειμένου να διασφαλιστεί (!) η ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με την ψήφιση του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη αγνόησε πλήρως τις πολύπλευρες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί ενάντια στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οι αντιδράσεις αυτές δεν προέρχονταν μόνο από τους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και από εργαζομένους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθηγητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αποκορύφωμα τους ίδιους του Πρυτάνεις. Παράλληλα, και το κοινωνικό σύνολο είχε καταδικάσει τον σχετικό νόμο, όχι μόνο για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και για την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει «αλλεργία» στο άσυλο ιδεών, αγώνων και δημοκρατίας, αφού ο υπ. Επικρατείας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του είχε αναφέρει: «Έγιναν πολλές και σημαντικές δράσεις: η πρώτη και βασική, ήταν η κατάργηση αυτού του κακώς εννοούμενου ασύλου, το οποίο δεν διασφάλιζε καμία ελευθερία έκφρασης, αλλά, αντίθετα, αποτελούσε ουσιαστικά έναν άτυπο θεσμικό υποδοχέα για την οποιαδήποτε μορφή βιαιοπραγίας. Καταργήθηκε, εφαρμόσθηκε». 

Ύστερα από τα κομβικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμο Αθηνών, με τον ξυλοδαρμό καθηγητή που κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία από εξωπανεπιστημιακούς τραμπούκους, αλλά και μετά την εισβολή της αστυνομίας εντός της ΑΣΟΕΕ, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες βρέθηκαν στον δρόμο, προκειμένου να κάνουν σαφές ότι η αστυνομία δεν έχει χώρο μέσα στις σχολές. Μάλιστα, η κυβέρνηση προχωράει στην στελέχωση της ΟΠΠΙ, αντί να διασφαλίσει το ασφαλές άνοιγμα των ΑΕΙ στην σκιά της Όμικρον. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι οι φοιτητές βρίσκονται στο έλεος της πανδημίας, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να μην έχουν αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά εν όψει της εξεταστικής περιόδου που έχει αποφασιστεί να γίνει αποκλειστικά διά ζώσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε κατάληψη η ΑΣΟΕΕ για τα γεγονότα με τον υπόδικο καθηγητή και τις εφόδους της αστυνομίας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)