to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 08.09.2022

Κοινωνία

Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία: Μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης θα σταθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, που τις τελευταίες μέρες δίνουν έναν δυναμικό αγώνα προκειμένου να μην μπορέσει να εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ


[ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI]

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις πύλες του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, μέσα από την διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων, πραγματοποιούν νέα διαδήλωση (απόγευμα Πέμπτης 8/9) ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, με συνθήματα όπως «έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές» και «τον τελευταίο λόγο θα πουν οι φοιτητές, δεν μπαίνουν τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές».

Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία

Όπως αναφέρει το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, «τη στιγμή που οι οικογένειές μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής».

Το συλλαλητήριο στηρίζουν επίσης η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ.

Η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες έχει δείξει τις προθέσεις της να εδραιώσει το δόγμα «νόμος και τάξη» μέσα στα πανεπιστήμια, ώστε να προκαλέσει τον εκφοβισμό της πανεπιστημιακής κοινότητας που διεκδικεί ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο. Μάλιστα, τα ΜΑΤ που περιφρουρούσαν τις ΟΠΠΙ δεν δίσταζαν να ρίξουν χημικά προς τους φοιτητές προκειμένου να δημιουργηθεί ένταση. 

Ενδεικτικά, ο ΦΣ της ΣΕΜΦΕ αναφέρει στην απόφασή του: 

Σε μια περίοδο όπου ο λαός  βρίσκεται αντιμέτωπος με το κύμα ακρίβειας, την ίδια στιγμή που δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να βγάλουμε το μήνα, αν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε το ρεύμα και το νοίκι- η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δείχνει τις πραγματικές τις προτεραιότητες! Με αιφνιδιαστικά δημοσιεύματα σε κεντρικές εφημερίδες οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι/ες των πανεπιστημίων έμαθαν πριν δύο μέρες ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία ξεκινάει τις περιπολίες της στην πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ και στην πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ ενώ οι διοικήσεις των αντίστοιχων ιδρυμάτων τηρούν σιγή ιχθύος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι από την πρώτη κιόλας στιγμή βρεθήκαμε στις πύλες των ιδρυμάτων μας, αποτρέποντας την είσοδο της ΟΠΠΙ σε χώρο ασύλου. Οι δυνάμεις καταστολής, με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ δεν δίστασαν να χτυπήσουν τις συγκεντρώσεις, με ξύλο και χημικά- αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος της αστυνομίας μέσα στις σχολές μας.
Οι τελευταίες εξελίξεις διαγράφουν πολλαπλές τομές στο πολιτικό σκηνικό. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ αναδεικνύει τις πιο βαθιές πολιτικές στοχεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ που σχετίζονται με την οριοθέτηση οποιασδήποτε δυνατότητας αμφισβήτησης και με την κατάκτηση του πλήρη ελέγχου των πολιτικών εξελίξεων. Η κατάσταση των διευρυμένων παρακολουθήσεων, με ένα εύρος εντολών από την ΕΥΠ να αγγίζει τις 15.475, σε συνδυασμό με τις υποθέσεις παρακολούθησης δημοσιογράφων, συνδικαλιστών, αγωνιστών κλπ καταδεικνύει πως τίθενται στο στόχαστρο όλες πλευρές αμφισβήτησης της πολιτικής της κυβέρνησης με τρόπο που αναβαθμίζει κατά πολύ τα όρια αυθαιρεσίας που μπορεί πλέον οι κρατικοί μηχανισμοί να φτάσουν. Ακόμη, η παρακολούθηση Ανδρουλάκη αποδεικνύει πως υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από τον πρωθυπουργό, στον οποίο υπάγεται η διοίκηση της ΕΥΠ από το 2019, για τον πλήρη έλεγχο ακόμη και αντιπολιτευτικών κομμάτων ώστε να μπορούν να υπάρχουν περιθώρια για την οριοθέτηση, ή την πίεση ως προς μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα, των πολιτικών τους επίλογων. Το σκάνδαλο επίσης συμπεριλαμβάνει τις παρακολουθήσεις 8 πολιτικών προσώπων, που δείχνει πως η κατάσταση με τις υποκλοπές διευρύνεται. Η παρακρατική αξιοποίηση μηχανισμών όπως η ΕΥΠ σε συνδυασμό με την γενικότερη ένταση της καταστολής αναδεικνύει πως η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να θωρακίσει το πολιτικό σκηνικό απέναντι στην οποιαδήποτε έκφραση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας και την αμφισβήτηση της πολιτικής της κατεύθυνσης. Η αυταρχικοποίηση που επιχειρείται με την προσπάθεια παγίωσης τέτοιων πρακτικών έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και ορίζοντα τη νομιμοποίηση όλο και πιο αναβαθμισμένων κατασταλτικών μέσων.
Όλα αυτά σε μια περίοδο που η καθημερινότητα και η προοπτική των λαϊκών στρωμάτων καταβαραθρώνεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Το τεράστιο κύμα ακρίβειας που εκτοξεύει τις τιμές ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης, η ενεργειακή κρίση που έχει ήδη ξεσπάσει με αποτελέσματα όπως η οκτώ και πλέον φορές αύξηση της τιμής του ρεύματος και η τεράστια άνοδος στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, φτάνει σε ασφυκτικά όρια έναν τεράστιο αριθμό νοικοκυριών. Τα δήθεν μέτρα «ελάφρυνσης» που επεξεργάζεται η ΝΔ δεν δίνουν καμία ουσιαστική λύση. Όσο συνεχίζεται η πολιτική μείωσης και καθήλωσης των μισθών σε χαμηλά επίπεδα, των ιδιωτικοποιήσεων, της υψηλής φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος κλπ παράλληλα με την πλήρη συστράτευση της κυβέρνησης με ευρύτερους σχεδιασμούς που συμβάλλουν στην επέκταση της ακρίβειας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση βελτίωσης. Ο χειμώνας που θα ακολουθήσει με τις τιμές σε αυτά τα επίπεδα αμφισβητεί στοιχειώδεις δυνατότητες επιβίωσης για μεγάλο κομμάτι των πιο υποβαθμισμένων οικονομικά κοινωνικών κατηγοριών. Ενώ η κυβερνητική κατεύθυνση για την «εξοικονόμηση» ενέργειας πάλι ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πλειοψηφία που θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πολιτικής των κυρώσεων και των επιλογών της ΝΔ. Την ώρα που διακηρύσσουν το τέλος της αφθονίας και μας τσακίζει η ακρίβεια, η κυβέρνηση επιλέγει να σπαταλά λεφτά για την ΟΠΠΙ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων του λαού.
Ενώ συμβαίνουν αυτά η ΝΔ επιχειρεί να διαχειριστεί την πολιτική της φθορά επαναφέροντας το αφήγημα του «νόμου και της τάξης», αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση από τα καίρια προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και επιταχύνοντας την επέκταση της καταστολής, επιχειρώντας να ενσωματώσει ένα πιο συντηρητικό ακροατήριο. Συστατικό στοιχείο της κυρίαρχης πολιτικής, όπως αποτυπώνεται, είναι ο κρατικός αυταρχισμός, η καταστολή και ο έλεγχος και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Τρανταχτό παράδειγμα της κατάστασης αυτής είναι η ωμή βία ενάντια των απεργών στη Μαλαματίνα. Για τους λόγους αυτούς η φετινή πορεία στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα και έναν κομβικό χαρακτήρα. Είναι στοίχημα να αποτυπωθεί στο δρόμο, τη μέρα που θα εξαγγέλλονται νέες ρυθμίσεις-κοροϊδία από το Μητσοτάκη για τη δήθεν «ελάφρυνση» των εργαζομένων από τις συνέπειες της ακρίβειας προσπαθώντας να αποπροσανατολιστεί κι ο διάλογος από το ζήτημα του σκανδάλου της ΕΥΠ, η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική της ΝΔ.
Μετά την τοποθέτηση τουρνικέ στο ΑΠΘ που έδωσε ένα πρώτο μήνυμα για την περεταίρω προώθηση των μέτρων που αφορούν την καταστολή του φοιτητικού κινήματος και την ένταση του καθεστώτος εποπτείας στις σχολές, δίνοντας και το απαραίτητο υπόβαθρο για την είσοδο και τη λειτουργία των ΟΠΠΙ, με μια αιφνιδιαστική κίνηση επιχειρείται νέα όξυνση και στην Αθήνα. Σε αυτό το πλαίσιο το μεσημέρι της Δευτέρας 5/9, μέσα από σειρά δημοσιευμάτων στον κυβερνητικό τύπο, ανακοινώθηκε η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) στο ΕΚΠΑ την ίδια μέρα. Κίνηση που την ίδια στιγμή ακόμη πιο αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε και στο ΕΜΠ. Με παρουσία ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ οι ΟΠΠΙ παραταγμένες έξω από τις εισόδους των ιδρυμάτων προωθούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με τους Πρυτάνεις Μπουντουβή και Δημόπουλο που έχουν πρωτοπόρο ρόλο στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, δείχνουν με τελείως διαυγή τρόπο πως το όραμα της ΝΔ για ένα πλήρως αναδιαρθρωμένο και αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο μεθοδεύεται με όλο και πιο οξυμένους όρους. Όσο κι αν η αστυνομία προσπάθησε να σπείρει την τρομοκρατία στους φοιτητές, χτυπώντας τη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ, βρήκε απέναντί της το φοιτητικό κίνημα και σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα και δεν πάτησε πόδι μέσα στο ίδρυμα. Στο ΕΜΠ Φοιτητές, διοικητικοί, εργαζόμενοι, μέλη ΔΕΠ με μαζική κινητοποίηση στην πύλη, αμφισβητήσαμε την όποια προσπάθεια εισβολής της αστυνομίας. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και να επιτρέψουμε την αυταρχική κατρακύλα να συμπαρασύρει τα ιδρύματά μας. Κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της ψήφισης των αντιδραστικών νόμων για την εκπαίδευση, που εκτός των άλλων βάλλουν ενάντια στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, στα πλαίσια των διαχρονικών κατευθύνσεων των κυβερνητικών πολιτικών.
Τα γεγονότα είναι τελείως ξεκάθαρα και αποκαλυπτικά. Μετά τις κινητοποιήσεις απέναντι στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και την απονομιμοποίηση του από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, μετά από σωρό παρεμβάσεις στα όργανα διοίκησης και την πρυτανεία, μετά από σειρά ανακοινώσεις και καταγγελίες της αυταρχικής μεθόδευσης της ΝΔ που θέλει να μετατρέψει τις σχολές μας σε αποστειρωμένους χώρους χωρίς καμία πολιτική δράση και διεκδίκηση, ο Μπουντουβής συμβάλλει τα μέγιστα στο χτύπημα της οποιασδήποτε δυνατότητας διεκδικήσεων και αμφισβήτησης. Ο Πρύτανης-«φάντασμα» που δεν δέχεται να συνομιλεί με κανέναν πέραν των εντολοδόχων του στο Υπουργείο και προωθεί την εφαρμογή του νόμου, μάλιστα λειτουργώντας πλήρως στην αφάνεια, αποκλείοντας τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας από την παρέμβαση στα όργανα. Μαζί με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Δημόπουλο έχουν αναλάβει το ρόλο του κυβερνητικού φερέφωνου και του πιο πιστού καλοθελητή. Ενδεικτική είναι η συνάντηση των Πρυτάνεων με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τα αποτελέσματα της οποίας αντιμετωπίζουμε τώρα. Έχουμε δει ποια είναι η κατάσταση με τις εξελίξεις στο ΑΠΘ. Η παρουσία της αστυνομίας στις σχολές μας δεν προμηνύει τίποτε πέρα από δολοφονικές επιθέσεις εναντίων των φοιτητών, θυμόμαστε την ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο κεφάλι συναδέλφου μας σε κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, τίποτα πέραν της καταστολής των διεκδικήσεών μας και κάθε δυνατότητας πολιτικής συζήτησης και ζύμωσης, τίποτα πέρα από τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.
Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρείται η εφαρμογή του νέου νόμου. Η πλήρης απόσπαση των ενιαίων επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία, με τη μεταφορά τους σε προγράμματα επανακατάρτισης, δια βίου μάθησης κλπ. μετά τη λήψη του πτυχίου, τη χορήγησή προσόντων με την επιλογή συγκεκριμένων ομάδων μαθημάτων, παράλληλα με τη δημιουργία παράλληλων προγραμμάτων σπουδών κοκ διαλύει την ενιαία κατοχύρωση και την προοπτική των αποφοίτων, διαμορφώνοντας χειρότερους όρους ένταξης στην αγορά εργασίας, κατακερματίζοντας τα γνωστικά αντικείμενα. Η πλήρης διάλυση του ενιαίου χαρακτήρα του πτυχίου βαθαίνει μια κατάσταση υποβάθμισης ολόκληρων κλάδων, χτυπώντας την ενιαία βάση πάνω στην οποία οι απόφοιτοι μπορούσαν να εξασφαλίζονται με πιο ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα, ειδική «μνεία» δίνεται στις καθηγητικές σχολές, οι οποίες επί της ουσίας χάνουν κάθε έννοια εξασφάλισης των αποφοίτων τους. Πλέον το δικαίωμα για διδασκαλία αποσπάται πλήρως και μεταφέρεται σε πρόγραμμα επανακατάρτισης που θα χορηγείται από συγκεκριμένα προγράμματα των ιδρυμάτων και από τα παιδαγωγικά τμήματα (πολλές φορές επί πληρωμή), υποβαθμίζοντας μια ολόκληρη κατηγορία σχολών. Αναδιαρθρώνεται ένας ολόκληρος κλάδος και καταδικάζεται σε μια αέναη αναζήτηση προσόντων και κατοχυρώσεων και συνεχή εργασιακή επισφάλεια.
Την ίδια στιγμή, στον ίδιο νόμο, που η ΝΔ ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι, προβλέπεται η συγκρότηση Συμβουλίων Ιδρύματος, οργάνων που θα απαρτίζονται από εξωπανεπιστημιακούς και managers, τα οποία θα έχουν υπερεξουσίες. Μια εικόνα για το τι θα αποτελούν τα ΣΔ είναι η τελείως πραξικοπηματική διαδικασία διορισμού κοσμήτορα στην αρχιτεκτονική σχολή από την πρυτανεία, χωρίς εκλογές, χωρίς καμία συναίνεση ούτε καν από τη σχολή. Αυτό θα πραγματοποιούν τα ΣΔ με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Πτυχές του νόμου είναι επίσης η κατεύθυνση συγχωνεύσεων και κλεισίματος τμημάτων, όπως και η λειτουργία βάσει ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, αρμοδιότητες των ΣΔ. Ακόμη, η προώθηση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, των ενιαίων ψηφοδελτίων και της απονομιμοποίησης των ΦΣ μέσω της δημιουργίας φοιτητικών συμβουλίων, οργάνων πλήρως ξένων με τους Συλλόγους και τις διαδικασίες των φοιτητών, είναι η αρχή της πλήρους αποπολιτικοποίησης των διαδικασιών μας. Η πλήρης απομάκρυνση από το πεδίο συζήτησης και η απόκρυψη των διακριτών πολιτικών αντιλήψεων χτυπούν κάθε δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου.
Ένα ζήτημα, επιπροσθέτως, που θα κληθούν οι φοιτητές με πιο οξυμένο τρόπο να αντιμετωπίσουν είναι αυτό της στέγασης. Με το τεράστιο κύμα ακρίβειας που επικρατεί οικονομικές δυνατότητες για την εξασφάλιση στέγης εμφανίζονται περιορισμένες για ένα αυξανόμενο ποσοστό φοιτητών. Πέραν της συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος, η τεράστια αύξηση των ενοικίων και η πενιχρή βοήθεια από πλευράς κράτους συνθέτουν μια οριακή κατάσταση. Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις των ιδρυμάτων δεν έχουν καμία διάθεση να προχωρήσουν σε κινήσεις γύρω από το ζήτημα αυτό. Ο περιορισμένος αριθμός δωματίων που αφήνει εκτός κομμάτι φοιτητών που έχει πραγματική ανάγκη, η παροχή πολύ χαμηλής ποιότητας διαμονή, η έλλειψη συντήρησης κλπ δείχνουν πως το ζήτημα αυτό είναι αφημένο στην τύχη του. Διακοπές ρεύματος, έλλειψη ζεστού νερού, κλιματισμού και ίντερνετ ανά περιόδους είναι κάποια από τα προβλήματα που οι φοιτητές αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και του ιδιωτικού παράγοντα μέσα από τα ΣΔΙΤ. Με την μέριμνα της διοίκησης να μην αποτελεί παρά μια κοροϊδία προς τους φοιτητές.
Στη ΣΕΜΦΕ η κατάσταση γενικώς προχωρά σε μια ασφυκτική κατεύθυνση για τους φοιτητές. Η αύξηση του φόρτου εργασίας με τη συνεχώς διογκώμενη ύλη, τις υποχρεωτικές εργασίες που πολλές φορές καταλαμβάνουν τμήμα της τελικής βαθμολογίας ή αποτελούν προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στην εξέταση, η εξετάσεις με πολύ αναβαθμισμένης δυσκολία θέματα και ο περιορισμός του χρόνου με ανώτατο όριο τις δύο ώρες μετά την περίοδο των τηλεξετάσεων χωρίς προσαρμογή των θεμάτων, η παγίωση τεράστιων ποσοστών αποτυχίας σε μια σειρά μαθήματα που υπερβαίνει το 50% είναι μόνο μερικά παραδείγματα από το τί αντιμετωπίζουμε στη σχολή, στον αγώνα μας για να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε κάποια εργασιακή προοπτική. Τώρα με τις διαγραφές που έχει θεσπίσει η ΝΔ, που σαν μέτρο ήδη διαμορφώνει ένα κλίμα όσον αφορά τους φοιτητές, διακυβεύεται συνεχώς το πτυχίο μας και οι καθηγητές μας φαίνεται πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν συγκινούνται. Ειδικά μετά την ανάδειξη του Κουρκουλή σε Κοσμήτορα τα περιστατικά αυθαιρεσιών απέναντι σε φοιτητές έχουν εκτροχιαστεί. Τέλος, η εν κρυπτώ κατάργηση της επι πτυχίω εξεταστικής είναι μια κίνηση που βρίσκει απέναντι όλους τους φοιτητές. Ο ΦΣ μέσα από τις αποφάσεις του έχει ξεκαθαρίσει πως η επί πτυχίω εξεταστική είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των φοιτητών και δεν θα επιτρέψει την κατάργησή του. Ο Κουρκουλής επιλέγει να λειτουργεί σαν άρχοντας στη σχολή αποφασίζοντας και διατάσσοντας, ακόμη και κοινοποιώντας αποφάσεις μετά από μήνες γα τις οποίες δεν γνώριζε ακόμη και το σύνολο των καθηγητών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΡΝΙΚΕ/ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ
ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ
ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9 ΣΤΙΣ 17:00
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΟΠΠΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/9 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ/ΣΥΓΚΛΗΤΟ/ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)