to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 21.07.2015

Κοινωνία

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND: Συμπαράσταση στους συλληφθέντες της διαδήλωσης ενάντια στο 3ο μνημόνιο & στους εργαζόμενους στην εταιρεία «ΠΑΠΠΑΣ»

Το Πανελλήνιο Σωματείο εργαζομένων στη WIND εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συλληφθέντες της 15/7/2015 που διώκονται με κατασκευασμένες κατηγορίες. Απαιτούμε να παύσουν άμεσα όλες οι διώξεις των συλληφθέντων - Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων & του καθεστώτος της υποχρεωτικής άδειας, στην εταιρία «ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ»


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στις 15/7/2015, παράλληλα με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τη Βουλή, εξελισσόταν ογκώδης διαδήλωση ενάντια σε αυτήν. Η απάντηση του κρατικού μηχανισμού ήταν η αναίτια επίθεση και η άγρια καταστολή της με χρήση χημικών, προσαγωγές, ξυλοδαρμούς και άλλα βασανιστήρια που συνεχίστηκαν και εντός της ΓΑΔΑ.

Με περισσή ευκολία, όπως φαίνεται, οι αρχικές προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις κατά την «ταυτοποίηση» των συλληφθέντων, και ακολούθως οι συλληφθέντες φορτώθηκαν με ανυπόστατες κατηγορίες, κραυγαλέα κατασκευασμένες και χαλκευμένες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες συναγωνιστές βρίσκονται και μέλη Σωματείων, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

Είναι συνήθης για τις κυβερνήσεις η πρακτική της ανηλεούς καταστολής και τρομοκρατίας όταν προτίθεται να επιβάλλει επαίσχυντα μέτρα που στρέφονται ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία. Ωστόσο, γίνεται για άλλη μια φορά φανερό ότι μόνο μέσα από τον επίμονο και συλλογικό αγώνα θα μπορέσουμε να αντισταθούμε σε όσα κυβερνήσεις και εργοδότες προσπαθούν να επιβάλλουν ενάντια στη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Το Πανελλήνιο Σωματείο εργαζομένων στη WIND εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συλληφθέντες της 15/7/2015 που διώκονται με κατασκευασμένες κατηγορίες. Απαιτούμε να παύσουν άμεσα όλες οι διώξεις των συλληφθέντων. Καλούμε σωματεία και άλλες συλλογικότητες να εκφράσουν εμπράκτως τη στήριξή τους.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ- ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΣΤΙΣ 9 Π.Μ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

------------------------------------------------------------------------------------------------

23/06/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ»

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη WIND καταγγέλλει τον εργοδοτικό αυταρχισμό της εταιρείας «ΠΑΠΠΑΣ Ανελκυστήρες» η οποία έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εργοδοτικής αυθαιρεσίας των προηγούμενων ημερών.  Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενώ έχει υπογράψει σύμβαση πολλών εκατομμυρίων με τη COSCO, συμμετέχει σε έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό σημειώνοντας αρκετά κέρδη, προχώρησε σε απολύσεις στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου και από την μέρα που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, είχε επιβάλει υποχρεωτική άδεια σχεδόν σε όλο το προσωπικό του εργοστασίου!

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους χώρους δουλειάς όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν και μετά το δημοψήφισμα, με παρεμβάσεις εκφοβισμού από τους εργοδότες, απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες (με ή και άνευ αποδοχών) γίνεται καθεστώς όσο περνούν οι εβδομάδες.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη WIND εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασης στους συναδέλφους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και καταγγέλλει την εταιρεία «ΠΑΠΠΑΣ ΑΕ Ανελκυστήρες για τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων και απαιτεί την άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων και του καθεστώτος της υποχρεωτικής άδειας. Καλούμε σωματεία και άλλες συλλογικότητες να εκφράσουν εμπράκτως τη στήριξή τους.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των άδικων απολύσεων & του καθεστώτος της υποχρεωτικής άδειας, στην εταιρία «ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ»

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)