to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:14 | 24.02.2021

Πολιτική

Ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πήγε στη Χάλκη για να εμβολιαστεί κατ' εξαίρεση

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σύμφωνα με τον ρ/σ “SKY Ρόδου”, έφτασε την περασμένη Κυριακή μαζί με άλλα άτομα και με ιδιωτικό σκάφος, στη Χάλκη, όπου και εμβολιάστηκε, κατ' εξαίρεση, κατά του κορωνοϊού - Νέες καταγγελίες υποστηρίζουν ότι κάτοικοι έμειναν ανεμβολίαστοι


Πανελλήνιες διαστάσεις πήρε το εμβόλιο που έκανε κατ’ εξαίρεση  ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά την αποκάλυψη που έκανε ο ραδιοφωνικός σταθμός “SKY Ρόδου”.

Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ,  ο Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, έφτασε την περασμένη Κυριακή μαζί με άλλα άτομα και με ιδιωτικό σκάφος, στη Χάλκη, όπου και εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος γεννήθηκε στη Ρόδο στις 9 Ιουνίου 1965, επομένως είναι 56 ετών και δεν προβλέπεται σε αυτή τη φάση να λάβει τη σχετική δόση του εμβολίου.

Η υπεύθυνη γιατρός του Ιατρείου της Χάλκης κ. Αρβανιτίδου σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό, επιβεβαίωσε τον εμβολιασμό του Γιώργου Χατζημάρκου, σημειώνοντας πως ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολιασμών.

Επομένως -όπως αναφέρεται- δεν εμβολιάστηκε με επιπλέον δόση που περίσσεψε λόγω κάποιας απουσίας ή άρνησης πολίτη να εμβολιαστεί: Το όνομά του μπήκε στην κατάσταση και η διαδικασία ακολουθήθηκε χωρίς καμιά αναστολή.
Πέραν αυτού ωστόσο, όπως αναφέρει η σελίδα skyrodos.gr, στη Χάλκη ήταν ζευγάρι με καταγωγή από εκεί, που ήθελε να εμβολιασθεί αλλά οι δόσεις είχαν τελειώσει!

Ο δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης δικαιολογείται: Είχαν μείνει δύο δόσεις...

«Σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων της Χάλκης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν κάτοικοι του νησιού που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάστηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος την Κυριακή βρισκόταν στο νησί της Χάλκης, εμβολιάστηκε προτελευταίος και μόνο όταν η διαδικασία του εμβολιασμού είχε ολοκληρωθεί και είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του εμβολιασμού, ζήτησαν και εμβολιάστηκαν άνθρωποι που ήταν εκτός λίστας, γιατί ενώ αρχικά αρνούνταν να εμβολιαστούν, στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη.

Επιπλέον,  περί τα 20 άτομα που είχαν αρχικά δηλώσει ότι επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, δεν εμφανίστηκαν. Για τον λόγο αυτό, εμβολιάστηκαν και άλλα άτομα, επειδή η εντολή ήταν να αξιοποιηθούν  όλες οι δόσεις των διαθέσιμων εμβολίων. Όταν ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος βρισκόταν σε  σύσκεψη στο Δημαρχείο στη Χάλκη την Κυριακή, ενημερώθηκε ότι υπάρχει διαθέσιμη δόση και ότι δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος, εμβολιάστηκε προτελευταίος.

Κατά συνέπεια, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν την «είδηση» ότι ο Περιφερειάρχης παρέκαμψε τη διαδικασία εμβολιασμού».

Τι λέει ο ίδιος ο Περιφερειάρχςη Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου για τον εμβολιασμό του: «Λάσπη»...

«Βρέθηκα στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή, σε προγραμματισμένο ταξίδι για λόγους υπηρεσιακούς. Το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ βρισκόμουν στο Δημαρχείο του νησιού σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χάλκης και συνεργάτες του, ενημερώθηκα ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων τoυ νησιού  είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες  κατ' εφαρμογή της  προβλεπόμενης διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο,   δέχθηκα την  προτελευταία εκ των αδιάθετων  δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους  συμπολίτες μου,  προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί.

Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπο μου όπως  και δεν έκανα.  Κατά συνέπεια, η δήθεν «είδηση»  την οποία εκ  του  πονηρού ανήρτησε γνωστό και μη εξαιρετέο  τοπικό μέσο,  το οποίο με κάθε ευκαιρία εκτοξεύει λάσπη εναντίον μου με στόχο τη δημιουργία ψευδών εις βάρος μου εντυπώσεων, και  εναντίον του οποίου ήδη εκκρεμούν προσφυγές μου στη δικαιοσύνη,   και η οποία αναπαράγεται από  συγκεκριμένα μέσα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια περίοδο κατά την οποία η κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη, είναι παντελώς διαστρεβλωμένη και ανακριβής».

Ν. Σαντορινιός: Και εμβολιάστηκε εκτός σειράς, και η ψαροταβέρνα άνοιξε ειδικά γι' αυτόν

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία αγωνιά για την πορεία της πανδημίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, όχι μόνο εμβολιάστηκε εκτός σειράς στη Χάλκη, αλλά μετά έφαγε και σε ψαροταβέρνα. Αναμένουμε άμεσα πειστικές απαντήσεις», τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως επισημαίνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, «τα ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στη Χάλκη, παραβιάζοντας τη σειρά της προβλεπόμενης διαδικασίας, προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στους πολίτες. Δυστυχώς, οι μέχρι τώρα εξηγήσεις που δόθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν έχουν κανένα ψήγμα αλήθειας, αλλά προσβάλουν κάθε πολίτη που αγωνιά για το μέλλον της πανδημίας και την υγεία της οικογένειάς του.

Όπως μαρτυρούν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας, ο κ. Χατζημάρκος είχε καταχωρηθεί από την προηγούμενη μέρα στη λίστα εμβολιασμού του Ιατρείου της Χάλκης και επομένως η μετάβαση του στο νησί δεν έγινε για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ο ίδιος ψευδώς αναφέρει, αλλά μόνο και μόνο για να εμβολιαστεί, εκτός σειράς!

Ταυτόχρονα όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Χάλκης, τουλάχιστον δυο μόνιμοι κάτοικοι του ακριτικού νησιού έμειναν εκτός λίστας εμβολιασμού, ενώ το δικαιούνταν, αντίθετα με όσα δηλαδή αναφέρει το Δελτίου Τύπου του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου Χάλκης.

Η προκλητική συμπεριφορά του κ. Περιφερειάρχη, που ακολουθεί κατά πόδας το παράδειγμα άλλων «ανέμελων» αρίστων της ΝΔ, είχε ως αποκορύφωμα το γεγονός ότι μετά τον παράτυπο και εκτός σειράς εμβολιασμό του, κάθισε να γευματίσει, συνοδεία συνεργατών και φίλων, σε ψαροταβέρνα του νησιού, που άνοιξε για την «περίσταση», παραβιάζοντας έτσι κάθε υγειονομικό περιορισμό!

Όπως είναι προφανές, οι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν προκαλέσει τη μήνιν των πολιτών, ιδίως των νησιωτών. Αν άμεσα δεν δοθούν οι πρέπουσες εξηγήσεις και συνεχιστεί η προσπάθεια συγκάλυψής των γεγονότων με ψέματα, τότε ακόμη και η συγγνώμη που οφείλει ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσει, δεν θα είναι πια αρκετή».​

Νέες καταγγελίες από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Νέες καταγγελίες, για την διαδικασία εμβολιασμού του περιφερειάρχη στο νησί της Χάλκης, έκανε σήμερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού Μιχάλης Σταματιάδης, καταγγέλλοντας εκτός των άλλων και τον δήμαρχο του νησιού για γελοιοποίηση ολόκληρης της Δημοτικής αρχής.

Στην ανακοίνωση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Κατ´ αρχήν αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα, που είδαν και πιστοποιούν οι κάτοικοι της Χάλκης.

Το πρωί της Κυριακής 21/2/2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μετέβη στην Χάλκη με το φουσκωτό σκάφος γνωστού εμπόρου της Ρόδου, και ολιγομελή παρέα (πέντε-έξι άτομα), προκειμένου να εμβολιαστεί στο ιατρείο του νησιού, δεδομένου ότι ο Δήμαρχος Χάλκης ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ, την οποία είχε συντάξει ο Δήμος και παρέδωσε στο ιατρικό προσωπικό του ιατρείου Χάλκης και τους επισκέπτες γιατρούς.

Μετά τον εμβολιασμό του, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, ο Περιφερειάρχης και η παρέα του γευμάτισαν σε ψαροταβέρνα της Χάλκης, η οποία προφανώς είχε ανοίξει ειδικά για αυτούς, δεδομένων των συνθηκών απαγόρευσης λειτουργίας των εστιατορίων και περί τις 16.00´ το απόγευμα, αναχώρησαν με το εν λόγω φουσκωτό σκάφος για να επιστρέψουν στη Ρόδο.

Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, ας πάμε τώρα στις παλινωδίες, αναλήθειες και ανακρίβειες του Δημάρχου Χάλκης.

Ο Δήμαρχος Χάλκης προσπάθησε να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη, μυστική και στο απυρόβλητο, την εξυπηρέτηση που έκανε στον Περιφερειάρχη να τον εντάξει στην λίστα των  κατοίκων του νησιού, που επρόκειτο να εμβολιαστούν.

Για τον λόγο αυτόν, απέφυγε να κάνει την παραμικρή ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην Χάλκη, ενώ όπως γνωρίζουμε σε άλλες περιπτώσεις για ψύλλου πήδημα και ασήμαντα γεγονότα, σπεύδει ασμένως να εκδόσει τις ατελείωτες αναρτήσεις και ανακοινώσεις.

Από τη στιγμή που τα ΜΜΕ ανακάλυψαν το θέμα και το έφεραν στην επιφάνεια, άρχισαν οι παλινωδίες, οι ανακρίβειες και οι αναλήθειες του Δημάρχου της Χάλκης. Στη μία δήλωση του ανέφερε, ότι το ταξίδι του Περιφερειάρχη στην Χάλκη ήταν υπηρεσιακό. Στην άλλη δήλωση του ανέφερε ότι ήταν ιδιωτικό. Τελικώς μας δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των εμβολιασμών περίσσεψαν δύο δόσεις εμβολίου και με την ευκαιρία που ήταν (τυχαίως) εκεί ο Περιφερειάρχης, τον εμβολίασαν για να μην τις πετάξουν. 

Τρεις τουλάχιστον Χαλκίτες δεν εμβολιάστηκλαν

Μας δήλωσε ακόμη ότι κανείς από τους ενδιαφερόμενους, δεν έμεινε χωρίς να εμβολιαστεί στη Χάλκη. Η αλήθεια είναι ότι εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον τρεις κατοίκους της Χάλκης, έναν Χαλκίτη από τη Ρόδο, ο όποιος έβρισκετο την περίοδο των εμβολιασμών στην Χάλκη, όπως αρκετοί άλλοι που εμβολιάστηκαν, έναν βουλγαρικής καταγωγής μόνιμο κάτοικο Χαλκης επί δεκαετίες, και μία κυρία αυστριακή μόνιμη κάτοικο Χάλκης από το καλοκαίρι του 2020, οι οποίοι ζήτησαν να εγγραφούν στη σχετική λίστα και η απάντηση ήταν ότι δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.

Επιπροσθέτως γίναμε αποδεκτές παραπόνων δημοτών της Χάλκης, οι οποίοι τηλεφώνησαν στον Δήμο τις προηγούμενες ημέρες των εμβολιασμών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην σχετική λίστα και η απάντηση των υπευθύνων ήταν, ότι δεν μπορούν να τους συμπεριλάβουν, διότι η λίστα έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχουν επιπλέον εμβόλια.

Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα ο Δήμαρχος Χάλκης, τα έκανε θάλασσα, σε βαθμό γελοιοποίησης.

Κύριε Δήμαρχε της Χάλκης, οι πολίτες περιμένουν από εσάς κατά την διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων, ειλικρίνεια, εντιμότητα, δεοντολογία και διαφάνεια και αντί αυτών τους προσφέρετε δυστυχώς ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ.»

Σφοδρές αντιδράσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με τίτλο «τα εμβόλια των «αρίστων» της Δωδεκανήσου, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΖΑ στην περιοχή καταγγέλλει τη διαδικασία κατ’ εξαίρεση εμβολιασμού που ακολουθήθηκε στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Χάλκης και σημειώνει:

«Την ώρα που ο εμβολιασμός στη νησιωτική Ελλάδα γίνεται με αργούς ρυθμούς, Την ώρα που οι νησιώτες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους για να εμβολιαστούν, Την ώρα, οι νησιώτες της Καλύμνου καλούνται να πάνε στο … ΚΥ Αρχαγγέλου Ρόδου για εμβολιασμό!

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, φέρεται να εμβολιάζεται προκλητικά στη Χάλκη, παρ’ ότι ούτε δημότης του νησιού είναι, ούτε ηλικιακά πληροί τις προϋποθέσεις. Όσο για τον δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη, που φέρεται να τον ενέταξε στη λίστα των δημοτών του νησιού, προκειμένου να καταφέρει να εμβολιαστεί, αφήνουμε τους δημότες του να τον κρίνουν.

Η ανοσία των «αρίστων» έχει δύο όψεις. Οι «άριστοι» αποκτούν ανοσία κατά προτεραιότητα στον κορωνοϊό και η κοινωνία αποκτά ανοσία στους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη.    

ΜέΡΑ 25: «Όποιος έχει μπάρμπα στην ….Κορώνη παίρνει και τη σειρά των άλλων για να εμβολιαστεί;»

Με τίτλο  «Όποιος έχει μπάρμπα στην ….Κορώνη παίρνει και τη σειρά των άλλων για να εμβολιαστεί;» το ΜέΡΑ 25 καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για το γεγονός ότι έλαβε κατ’ εξαίρεση το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο νησί της Χάλκης την περασμένη Κυριακή.
Είχε προηγηθεί καταγγελία με σχετικό ρεπορτάζ από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό “SKY Ρόδου”, το οποίο πήρε πανελλήνιες διαστάσεις.

Στην καταγγελία του το ΜέΡΑ 25 τονίζει:

«Αγανάκτηση  και πλείστα ερωτήματα προκαλεί στους πολίτες η είδηση που ήρθε στη δημοσιότητα, από τον ραδιοφωνικό σταθμό “SΚΥ” και αφορά τον εμβολιασμό του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Το θέμα θα μπορούσε να ήταν απλό, αν  ο περιφερειάρχης περίμενε  τη σειρά του και απλώς μετέβαινε στο κέντρο  που λειτουργεί στον Αρχάγγελο για να εμβολιαστεί όπως και οι υπόλοιποι πολίτες.
Εδώ δεν έγινε όμως αυτό. Την περασμένη Κυριακή μετέβη στη Χάλκη και παίρνοντας τη σειρά άλλων πολιτών εμβολιάστηκε.

Επίσης το γεγονός ότι το όνομα του Περιφερειάρχη ήταν γραμμένο στη λίστα που δόθηκε στους  υγειονομικούς,  δείχνει πως ο  εμβολιασμός στη Χάλκη έγινε προγραμματισμένα και όχι τυχαία, επειδή περίσσεψε κάποια δόση. Υπάρχει όμως και χειρότερο. Ζευγάρι πολιτών με καταγωγή από τη Χάλκη που ήταν στο νησί,  ζήτησε να εμβολιαστεί αλλά αυτό δεν κατέστη  δυνατό, επειδή είχαν τελειώσει οι δόσεις των εμβολίων.

Οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολίτες δεύτερης διαλογής;

Πώς είναι δυνατόν ο πρώτος πολίτης του Νοτίου Αιγαίου να συμπεριφέρεται με αυτό τον  τρόπο και να  περιφρονεί τον κόσμο που περιμένει εδώ και καιρό τη σειρά του για να εμβολιαστεί;
Ακόμη και αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα,  γιατί δεν ζήτησε να γίνει ο εμβολιασμός του στη Ρόδο και  πήγε στη Χάλκη παραβλέποντας τη διαδικασία;

Γιατί τόση μυστικότητα για τον εμβολιασμό τη στιγμή που για κάθε γεγονός δημοσιεύονται δελτία Τύπου μαζί  με τις φωτογραφίες;
Ακόμη και αυθόρμητα να πήρε την πρωτοβουλία να εμβολιαστεί σε ένα μικρό νησί, για να στείλει το μήνυμα στους ακρίτες για την εφαρμογή των μέτρων  πάλι ατόπημα διέπραξε, γιατί με τον τρόπο που το έκανε  προσέβαλε τον κόσμο που στωικά υπομένει και περιμένει τη σειρά του για το περίφημο εμβόλιο.

Προσέβαλε και τους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για τους οποίους, θυσιάστηκε η οικονομία ώστε να προστατευθούν, αλλά η  κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταγράψει, ώστε να εμβολιαστούν πρώτοι και αναγκάζονται να είναι στις  λίστες αναμονής με ηλικιακά κριτήρια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Οι  Καλύμνιοι, που πρέπει να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για  τη μετάβαση και τη διαμονή τους στη Ρόδο προκειμένου να εμβολιαστούν είναι πολίτες  δεύτερης διαλογής; Θυμίζουμε πως   ηλικιακά η διαδικασία είναι ακόμη στους πολίτες ηλικίας 60 με 64  και 70 με 75 έτη.

Στη σειρά για πολύ καιρό πρέπει να περιμένουν όλοι  οι υπόλοιποι, αλλά και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία τη στιγμή που ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης προωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού  για τους επισκέπτες της χώρας.
Τελικά και  για τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας ισχύουν οι αποκλεισμοί  και  οι διαχωρισμοί  σε πληβείους  και... πατρικείους;».

Γ. Νικητιάδης: Οφείλετε εξηγήσεις, κ. Περιφερειάρχα. Θα τις δώσετε;

Με αφορμή τα αναγραφόμενα στον τοπικό Τύπο της Ρόδου (“Sky Rodos”) σε σχέση με εμβολιασμό του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου εκτός σειράς στη Χάλκη, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, π. Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού στο ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, τονίζει:

«Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες περιμένουν με αγωνία τη σειρά τους για το πότε θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, παρακάμπτοντας κάθε προτεραιότητα, εμφανίζεται να έχει εμβολιασθεί την περασμένη Κυριακή στο νησί της Χάλκης.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες Καλύμνιοι συμπατριώτες μας ζούνε με την αγωνία της επέλασης του κορωνοïού ο οποίος δείχνει απειλητικά τα δόντια του πλέον στη Ρόδο, την Κω, την Κάσο κι άλλα νησιά μας, ο κ. Περιφερειάρχης, αντί να συμπαρασταθεί εμπράκτως στο Δήμαρχο Καλύμνου, επισκέπτεται τη Χάλκη για να εμβολιαστεί εκτός σειράς.

Ο κ. Χατζημάρκος, οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις στον Λαό που με μεγάλη πλειοψηφία τον ανέδειξε στην κορυφή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και να απαντήσει στα ερωτήματα που γεννώνται:

1) Εμβολιαστήκατε, κ. Περιφερειάρχα, παρακάμπτοντας κάθε σειρά προτεραιότητας ή όχι;
2) Γνωρίζετε, ως οφείλατε, ότι υπάρχουν άτομα στη Χάλκη που ήθελαν να εμβολιαστούν και τελικώς δεν επαρκούσε γι’ αυτούς ο αριθμός των εμβολίων;

3) Ήσασταν καταγεγραμμένος για να εμβολιασθείτε σε κάποια επίσημη κατάσταση; Αν ναι, ποιος κατήρτισε και είχε την ευθύνη της κατάστασης αυτής και πως εσείς κάτοικος Ρόδου, μικρότερης ηλικίας σε σχέση με τα μέτρα που έθεσε η κυβέρνηση, συμπεριληφθήκατε στην κατάσταση αυτή εκτός σειράς; Αν δεν ήσασταν σε κατάσταση, πώς εμβολιασθήκατε;

4) Γιατί, αντί να επισκεφτείτε την Κάλυμνο που είναι στο «κόκκινο» λόγω κορωνοïού, επιλέξατε ταξίδι με την παρέα σας, με φουσκωτό σκάφος στη Χάλκη;

5) Γνώριζε ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας και η Κυβέρνηση για τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό σας;

Κύριε Περιφερειάρχα, οφείλετε εξηγήσεις. Οφείλετε να δείξετε ότι δεν είστε κάποιος άρχοντας πέρα και πάνω από τον απλό Λαό. Θα τις δώσετε;».

Σειρά ερωτημάτων για τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη στη Χάλκη, έθεσε με τη σειρά της η παράταξη "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Γλυνό.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Συμμαχία αναφέρονται τα εξής: 

Δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας μέσων ενημέρωσης, δημοσίευσαν άρθρα σύμφωνα με τα οποία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρέκαμψε τις γραμμές εμβολιασμών, δεχόμενος το εμβόλιο στη Χάλκη.
Παρέκαμψε τους ανθρώπους που περιμένουν ακόμη να εμβολιαστούν και έριξε στον κάλαθο των αχρήστων και εκείνους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περιμένουν μάταια, να πάρουν προτεραιότητα. Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, περιμένουν τη σειρά τους ηλικιακά.
Παρέκαμψε και δύο ακόμη πολίτες που την ημέρα που ήταν ο Περιφερειάρχης στην Χάλκη, ζήτησαν να εμβολιαστούν ( εκτός λίστας) και τους ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν δόσεις για αυτούς.
Αν αυτό δεν είναι απαξίωση και περιφρόνηση στους πολίτες τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, ρωτά τα εξής:

• Πως βρέθηκε στη Χάλκη εν μέσω πανδημίας ο Γιώργος Χατζημάρκος; Ταξίδεψε με ταχύπλοο σκάφος ενώ απαγορεύεται ο απόπλους τέτοιων σκαφών; Ποιος ήταν ο λόγος επίσκεψής του στο νησί;
• Γιατί δεν επέδειξε σεβασμό στο θεσμικό του ρόλο ο Περιφερειάρχης, επιτρέποντας σε κάτοικο της Χάλκης να λάβει τη δόση, μιας και ο ίδιος είναι κάτοικος Ρόδου;
• Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για παράλληλες λίστες εμβολιασμών, με χειρόγραφα πρακτικά;
Κάνει δε, εντύπωση σε όλους μας, το γεγονός πως ενώ για κάθε μικρή και μεγάλη δράση της περιφερειακής αρχής δημοσιεύονται δελτία τύπου και φωτογραφίες σωρηδόν, ο εμβολιασμός Χατζημάρκου δεν έλαβε καμία επικοινωνιακή προώθηση.
Αναμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, και όχι σοφιστείες…
Όσο για την ανοσία ; Είναι στο χέρι των πολιτών να την αποκτήσουν απομονώνοντας, όσους τους παρακάμπτουν με αυτό τον τρόπο και τους περιφρονούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)