to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 04.02.2014

Κοινωνία

Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών μπλόκων

Το Σάββατο στο μπλόκο της Νίκαιας



Την πρόσκληση απευθύνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Τους εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα καλούν, το Σάββατο, στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας προκειμένου να συναποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Παράλληλα -και μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης- ζητούν τώρα νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των αγροτικών ζητημάτων. Την απόφαση αυτή έλαβαν σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, το οποίο ενδυναμώνεται συνεχώς με την προσέλευση και νέων τρακτέρ, πάντοτε υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μέσα στην εβδομάδα, εξάλλου, οι αγρότες θα αναπτύξουν και σειρά λοιπών δράσεων καλώντας την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα, τους φορείς της πόλης σε σύσκεψη στον κόμβο της Νίκαιας προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα του κλάδου, ενώ για την Κυριακή απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να ενισχύσουν με την φυσική τους παρουσία το μπλόκο, με απώτερο σκοπό να πραγματοποιηθεί ένα μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

 

Στον κόμβο της ΕΒΖ Ορεστιάδας

Παρατεταγμένα κατά μήκος του δρόμου, στο ύψος του Εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης Ορεστιάδας, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης, τα τρακτέρ των αγροτών του βορείου Έβρου, χωρίς όμως να παρακωλύουν την κυκλοφορία και με κυρίαρχο αίτημα την ανάκληση από την κυβέρνηση των νέων φορολογικών μέτρων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Γιάννης Μαργαριτίδης, οι αγρότες, μεταξύ άλλων, λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, ζητούν να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, καθώς και διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από τις συνολικές οφειλές των αγροτών προς τις τράπεζες και "κούρεμα" 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και κτηνοτρόφοι της περιοχής, που συντάσσονται στο πλευρό των αγροτών ζητώντας άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημίες που υπέστησαν από την ευλογιά των προβάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μίλησαν στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά οι:

Κώστας Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηλείας και μέλος του Συντονιστικού της κινητοποίησης των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.

-Νίκος Παπαδόπουλος,αγρότης συνδικαλιστής από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ στη Θεσσαλία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)