to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 08.11.2013

πηγή: tvxs

Κοινωνία

Πανελλαδική στάση εργασίας των δικαστών για τον τραυματισμό της υπαλλήλου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της προς την δικαστική υπάλληλο- γραμματέα της 28ης ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία το πρωί δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από κατηγορούμενο για υπόθεση νακρωτικών.


Η ΕΔΕ καταδικάζει την εις βάρος της απρόκλητη εγκληματική ενέργεια, η οποία προστίθεται στη σειρά των αλλεπάλληλων και συχνών επιθέσεων εναντίον της Δικαιοσύνης (εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της Ένωσης, βομβιστικές ενέργειες σε κατοικίες δικαστικών λειτουργών και σε δικαστικά καταστήματα).

Εξάλλου, η Ένωση Δικαστών διαμαρτύρεται έντονα για την ολιγωρία των αρμοδίων και για την μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας, «παρά την υποβολή από μέρους μας επανειλημμένων σχετικών αιτημάτων και παρά την συνέχιση παρόμοιων ανησυχητικών και επικίνδυνων ενεργειών».

«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας» αποφάσισε την Πανελλαδική διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, από 10:00 έως 15:00.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρός του Γιάννης Αδαμόπουλος, εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για την επίθεση με μαχαίρι στη γραμματέα της 28ης Ανακρίτριας.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται, ότι «δυστυχώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αφού όλοι θυμόμαστε, μεταξύ πολλών άλλων, τόσο τη δολοφονία συμπολίτη μας και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός ακόμη πριν από ένα χρόνο, στο κτίριο 9 του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και την πρόσφατη τρομοκρατική απόπειρα που σημειώθηκε στο κτίριο 6 του δικαστηρίου».

Παρόμοια γεγονότα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών και μέτρων φύλαξης στους χώρους των δικαστηρίων, με άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της ασφάλειας για όλους εκείνους οι οποίοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή τυγχάνει να διέρχονται από τους χώρους αυτούς- δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και απλοί πολίτες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)