to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 12.07.2021

Κοινωνία

Βάσεις 2021: Τα στατιστικά των πανελληνίων και οι βαθμοί

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021.



Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, τα στατιστικά των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

Mπορείτε να δείτε εδώ τα στατιστικά από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις των ειδικών για τις βάσεις, η μάχη φέτος, για τους 92.090 υποψηφίους που διεκδικούν 77.970 θέσεις σε πανεπιστήμια αναμένεται να είναι πιο «σκληρή» από τις προηγούμενες χρονιές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, δείχνουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρσι, μένει όμως να αποτυπωθεί σε ποσοστά, ώστε να μπορέσει να γίνει η σύγκριση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Εφόσον αυξηθούν τα ποσοστά υποψηφίων σε υψηλότερες βαθμολογίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η άνοδος των βάσεων θεωρείται δεδομένη. Σημειώνεται ότι η περσινή χρονιά λόγω και της πανδημίας είχε το παράδοξο να αυξηθούν οι αριστούχοι σε κάποια μαθήματα αλλά παράλληλα να αυξηθούν και όσοι έγραψαν πολύ χαμηλές βαθμολογίες, κάτω από 7.000 μόρια.

Η φετινή χρονιά στιγματίστηκε ακόμα περισσότερο από την επέλαση της πανδημίας, όμως σύμφωνα με τους βαθμολογητές, τα θέματα ήταν πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να αναμένονται καλύτερες επιδόσεις τουλάχιστον στις χαμηλές και μεσαίες βαθμολογίες, ανεβάζοντας τη βάση στις σχολές που κινούνται γύρω στα 10.000 με 13.000 μόρια.

Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τις δημοφιλείς σχολές, όπως οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές, που πέρσι δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα και μεγάλη αναλογικά απώλεια μορίων σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Με την αυτοπεποίθηση και το ηθικό των υπουργών στο ναδίρ νομοθετεί η κυβέρνηση, αν κρίνουμε από τα φτηνά κόλπα που μετέρχεται προκειμένου να κατασιγάσει τις αντιδράσεις και να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα ευφορίας και υποστήριξης των επιλογών της. Έτσι μετά την αναβολή της συζήτησης του «νομοσχεδίου Πινοσέτ» για τις επικουρικές συντάξεις για τον Σεπτέμβριο (;), σειρά έχει το υπουργείο Παιδείας να επιχειρήσει τις δικές του άχαρες «πιρουέτες» στην ενημέρωση των πολιτών και τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου.


Η πρώτη πιρουέτα, ήταν η μη-ταυτόχρονη με τις βαθμολογικές επιδόσεις έκδοση των στατιστικών στοιχείων των Πανελληνίων εξετάσεων (βάσεις εισαγωγής ανά πεδίο και τμήμα), προκειμένου να πάρει αναβολή λίγων ημερών η συνειδητοποίηση από τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους της προαναγγελθείσας «σφαγής» και του αποκλεισμού 30.000 υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια.


Η δεύτερη είναι η ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι πολίτες και οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση του νομοσχεδίου με τον ψευδώνυμο τίτλο περί «εκπαιδευτικής αναβάθμισης», αφού τα σχόλια (λόγω τεχνικού προβλήματος είναι η δικαιολογία) δεν αναρτώνται κατ’ άρθρον, αλλά φύρδην μίγδην κάτω από το σύνολο του νομοσχεδίου. Αποτέλεσμα; Όσοι και όσες θέλουν να δουν τα σχόλια σε συγκεκριμένο άρθρο «τιμωρούνται» με την ποινή της υποχρεωτικής ανάγνωσης του συνόλου των σχολίων ή ψάχνουν να βρουν τα άρθρα στα οποία αναφέρονται τα σχόλια!


Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να σταματήσουν αμέσως τα ανήθικα και ανεύθυνα παιχνίδια που δοκιμάζουν την υπομονή των πολιτών. Έτσι κι αλλιώς, οι κυβερνητικοί παράγοντες θα πιούν σύντομα το πικρό ποτήρι των επιλογών τους και θα λάβουν το μήνυμα της κοινωνίας και στο κανονικό και στο «πακιστανικό» κινητό τους...

Να δοθούν λοιπόν άμεσα, όλα τα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων Εξετάσεων και κυρίως οι βάσεις εισαγωγής ανά πεδίο και τμήμα, όπως και να αναρτηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας με τον σωστό και αρμόζοντα τρόπο ώστε να συμμετέχουν όλες και όλοι στη διαβούλευσή του, ασκώντας το δικαίωμα στην κριτική και την αμφισβήτηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)