to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 04.10.2021

Διεθνή

Pandora Papers: Ο συμπρόεδρος του SPD ζητάει νομοθετικές ρυθμίσεις σε διεθνές επίπεδο

«Η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο συμπρόεδρος του SPD την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τον νέο Συνασπισμό


Απαιτούνται πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο στον αγώνα εναντίον των εταιρειών-γραμματοκιβωτίων μετά τις αποκαλύψεις των «Pandora Papers», δηλώνει ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.

«Η γρήγορη θέσπιση σαφών διεθνών κανόνων και η εφαρμογή τους δυστυχώς εξαρτάται επίσης και από άτομα τα οποία αποκαλύφθηκε από τα "Pandora Papers" ότι εμπλέκονται στην υπόθεση. Επομένως, η αποτελεσματική αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει μόνο με έναν "συνασπισμό αποφασισμένων"», είπε στο Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας.

«Η Γερμανία θα πρέπει να αυξήσει την πίεση για δράση σε διεθνές επίπεδο, αλλά έχουμε επίσης (και στη χώρα μας) περαιτέρω ανάγκες ρυθμίσεων όσον αφορά στη νομοθεσία και την εφαρμογή των νόμων. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Όλαφ Σολτς έχει ήδη κάνει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά και η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό», συνέχισε ο συμπρόεδρος του SPD.

«Μπορούμε και πρέπει να ξεκινήσουμε ήδη από την χώρα μας με αυστηρότερες ποινές για παραβίαση των υποχρεώσεων δήλωσης εισοδημάτων. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες γραμματοκιβωτίων προστατεύουν πλούσιους ανθρώπους από την επίθεση κακών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα κορυφαίοι πλούσιοι έχουν δημιουργήσει τις δικές τους υποδομές για να μπορούν να απολαμβάνουν και να αυξάνουν τα χρήματα που κερδίζουν ανενόχλητοι από τους απλούς ανθρώπους», τόνισε ο Βάλτερ-Μπόργιανς.

«Αυτός ο βούρκος σίγουρα δεν έχει κανένα όφελος για την οικονομία. Οι εταιρείες γραμματοκιβωτίων έχουν μεν νόμιμα αποκτήσει μια διεύθυνση, δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να κρατούν μυστικό τον διευθύνοντα σύμβουλο και την έδρα της εταιρείας», κατέληξε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Πηγή: ΑΜΠΕ από Redaktionsnetzwerk Deutschland

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)