to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 14.03.2019

Κοινωνία

Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου τριμελής αντιπροσωπεία κατέθεσε ψήφισμα στο προεδρείο του Σώματος, καταγγέλλοντας «την κυβέρνηση σχετικά με τη στάση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».


Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από σωματεία και ομοσπονδιες του Δημοσίου. Με κεντρικό αίτημα «Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου τριμελής αντιπροσωπεία κατέθεσε ψήφισμα στο προεδρείο του Σώματος, καταγγέλλοντας «την κυβέρνηση σχετικά με τη στάση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Παράλληλα, σωματεία και ομοσπονδίες του Δημοσίου προχώρησαν σε στάσεις εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους: «Στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την "άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

«Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέθεσε σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής ΧΑ, το παρακάτω αίτημα σε συνδυασμό με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας: "Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» προσθέτουν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες.

Ακόμη, τονίζουν: «Σε κάθε περίπτωση, η σημαντική αυτή συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου για το δικαίωμα όλων στη σταθερή και μόνιμη δουλειά αποτελεί μια καλή βάση για την παραπέρα συνέχιση του αγώνα. Όλοι αυτοί που εχθρεύονται το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά να ξέρουν καλά ότι δεν "θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί"». «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με συγκεκριμένα βήματα και πρωτοβουλίες μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την τελική νίκη», καταλήγουν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)