to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 11.04.2020

Διεθνή

1,6 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως

Περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο από την COVID-19, με τους νεκρούς να καταγράφονται στις 103.664, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters - Οι σημαντικότερες ειδήσεις από όλο τον κόσμο στο liveblog του left.gr


Στις ΗΠΑ μεταφέρεται το επίκεντρο της πανδημίας, καθώς οι νεκροί ξεπέρασαν τους 20.000. Ακολουθούν Ιταλία με 18.849, Ισπανία με 16.353, Γαλλία με 13.197, Βρετανία με 8.958 και Ιράν με 4.332. Πάνω από 100.000 είναι συνολικά οι θάνατοι και 1.600.000 τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο.

Στις σημαντικότερες εξελίξεις ως το μεσημέρι του Σαββάτου:

- Συνεχίζονται τα αρνητικά ρεκόρ στις ΗΠΑ: Έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τον αριθμό των 2.000 νεκρών από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσιγκτον). Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Παρασκευή το όριο του μισού εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19. Ο  Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή πως η απόφασή του για το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η αμερικανική οικονομία μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του νέου κορωνοϊού θα είναι «η πιο σημαντική» απόφαση της ζωής του.

- Σκηνές πρωτοφανούς πανικού, έντασης, συνωστισμού και κυκλοφοριακού χάους εκτυλίχτηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, μετά την αιφνίδια καθολική διήμερη απαγόρευση από τα μεσάνυχτα που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη με κόσμο που ελάχιστα τηρούσε τις αποστάσεις προκειμένου να προλάβει το κλείσιμο πριν τα μεσάνυχτα.

- 125 νέοι θάνατοι στο Ιράν: Το Ιράν ανέφερε 125 νέους θανάτους από την COVID-19 με το συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται πλέον στους 4.357, σύμφωνα με αξιωματούχο των υγειονομικών αρχών. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει στα 70.029.

- Μείωση του ημερήσιου αριθμού των θανάτων, για 3η συνεχόμενη ημέρα, στην Ισπανία: Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στην Ισπανία από την COVID-19 μειώθηκε σήμερα, για 3η συνεχόμενη ημέρα, καθώς αναφέρθηκαν 510 θάνατοι κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση θανάτων που καταγράφηκε στη διάρκεια της νύχτας, από την 23η Μαρτίου. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί στους 16.353 σήμερα από 15.843 χθες, Παρασκευή.

- Εστίες εξτρεμιστικού τύπου, προβλέπει η ΥΠΕΣ της Ιταλίας: Η Ιταλίδα υπουργός Eσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, προειδοποίησε τους νομάρχες της χώρας ότι πρέπει να υπάρξει υψηλή επιφυλακή, σε ότι αφορά τον κίνδυνο εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων και εξτρεμιστικών φαινομένων, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης. «Μετά τις δυσκολίες του εργασιακού χώρου, μπορεί να ακολουθήσουν σοβαρές εντάσεις, με τυχόν αναζωπύρωση της κοινής εγκληματικότητας, αλλά και εστίες εξτρεμιστικού τύπου. Με τον κίνδυνο, στις νέες αυτές ανάγκες , να παρεισδύσουν ολέθριες ευκαιρίες για το οργανωμένο έγκλημα», γράφει η Ιταλίδα υπουργός.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανακοινώσει σχέδια, άλλες τα εξετάζουν, για τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής ζωής, των μετακινήσεων και των διασυνοριακών ταξιδιών, που τέθηκαν σε εφαρμογή από τα μέσα Μαρτίου .

Εδώ ο παγκόσμιος χάρτης της εξάπλωσης από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ, κι εδώ από τον ΠΟΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις διεθνώς στο liveblog του left.gr που ανανεώνεται αυτόματα διαρκώς (για τις εξελίξεις εντός Ελλάδας από 8/4 δείτε το αντίστοιχο θέμα εδώ):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)