to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:52 | 06.02.2015

Κοινωνία

Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε παναττική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη τοπική αυτοδιοίκηση, από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, διαμαρτυρόμενοι για τις ποινικές διώξεις στα μέλη της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟTΑ.



Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Για τρίτη φορά παραπέμπεται ενώπιον του Α' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το σύνολο των Μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατηγορούμενο για τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη απάντηση σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον
εκφοβισμό τους αλλά και η μόνη προϋπόθεση για την απαλλαγή μας από τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και προσθέτει:

«Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αφετηρία ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε οι πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών να αποτελέσουν παρελθόν».

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τις συνεχιζόμενες κλήσεις από τις δικαστικές αρχές του Νομού Ηλείας εργαζομένων του Δήμου Πύργου αλλά και των υπολοίπων Δήμων και τις δικαστικές διώξεις που υφίστανται το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της αλλά και την συμπαράστασή της στους διωκόμενους εργαζόμενους.

Αντί η πολιτεία να αναζητεί τους πραγματικούς υπεύθυνους για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην αποκομιδή των απορριμμάτων στο Νομό Ηλείας, επιλέγει σας εξιλαστήρια θύματα τους οδηγούς και εργάτες στην καθαριότητα που με ευσυνειδησία και κάτω από αντίξοες συνθήκες εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Οι εργάτες και οι οδηγοί στην καθαριότητα κάνουν τα αυτονόητα. Εκτελούν τις εντολές των αρμοδίων στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί, δεν αντέχεται ούτε ψυχολογικά, ούτε οικονομικά με τις καθημερινές προσαγωγές τους στα δικαστήρια.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους αρμόδιους φορείς του Νομού Ηλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το αδιέξοδο στην αποκομιδή των απορριμμάτων και να απαλλάξουν αλλά και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από κάθε πειθαρχική και ποινική δίωξη. Σε διαφορετική περίπτωση καλούμε τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Νομού Ηλείας να αρνούνται την εμπλοκή τους σε κάθε διαδικασία που εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική τους ασφάλεια.

Οι Δήμαρχοι των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηλείας καλούνται να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και να μην τους εμπλέκουν σε δραστηριότητες και εργασίες που εγκυμονούν κινδύνους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά και πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος, σε διαφορετική περίπτωση θα βρουν αντιμέτωπο το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)