to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:12 | 13.10.2022

Πολιτική

Παναγιωτόπουλος - Ακάρ: Συνάντηση των δύο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών είχε ο Έλληνας υπ. Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του- Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της τουρκικής πλευράς


(φωτ. αρχείου)

Περίπου σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να διαμηνύει ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε να διατηρηθεί ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε και με το γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.Στην συνάντηση τους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Γ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας

Ο ίδιος υπογράμμισε δε, ότι οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, avgi.gr 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)