to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 06.06.2021

Κοινωνία

Παμπειραϊκή κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά για το περιβάλλον

Στις 5 Ιουνίου 2021, οι οργανώσεις μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποίησαν σε όλη την Περιφέρεια Πειραιά περιβαλλοντικές, ακτιβιστικές και αγωνιστικές δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Πειραιά και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.


Από την Παλιά κοκκινιά ως την Αίγινα, από τη Νίκαια ως τη Σαλαμίνα, στο Κερατσίνι τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των  Οργανώσεων παρευρέθηκαν και συμμετείχαν μαζικά μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της Α και Β Περιφέρειας Πειραιά.
Η προστασία του περιβάλλοντος, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελεί προϋπόθεση για το αύριο των κοινωνιών μας και για την αντιμετώπιση κρίσεων, όπως η πρόσφατη πανδημική. Επιτάσσει την ισορροπία των οικοσυστημάτων και τη συμβίωση του ανθρώπου - και της ανάπτυξης - με το περιβάλλον.
Η προσπάθειά μας την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ξαναζωντανέψουμε χώρους όπως τα "Λιπάσματα", να αποτρέψουμε τον κίνδυνο να μετατραπούν εκ νέου σε χώρο συγκέντρωσης οχληρών χρήσεων, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη του τρόπου με τον οποίο υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, δημιουργούνται νέοι δημόσιοι χώροι πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού που θα έχουν διαρκή και σταθερή σχέση και αλληλεπίδραση με την κοινωνία. Η αποτροπή της οικοπεδοποίησης των "Λιπασμάτων" επιτρέπει τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου που θα δώσει "ανάσες" σ' όλη την Αττική. Είναι, παράλληλα, και προϋπόθεση οι πόλεις μας να αποκτήσουν χώρους και υποδομές που θα προσελκύουν επισκέπτες και θα τις επανεντάσσουν σε μια προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης μακριά από λογικές και λάθη του παρελθόντος.
Η Κυβέρνηση και η Περιφερειακή αρχή Αττικής να πάρουν θέση τώρα για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των 204 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.
Να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση της έκτασης της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή των Λιπασμάτων που αποφάσισε η περιφερειακή Αρχή της Δύναμης Ζωής και να αξιοποιηθεί η έκταση προς όφελος της κοινωνίας στο πλαίσιο των χρήσεων γης και των όρων δόμησης που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό την αξιοποίηση της έκτασης προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Να παλέψουμε να υλοποιηθεί, να αντρέψουμε «άλλους» επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Διεκδικούμε και Απαιτούμε :
- Είναι αδιανόητο το Σχιστό και η Φυλή να αποτελούν τους οι μοναδικούς χώρους που για λογαριασμό ολόκληρου του Λεκανοπεδίου θα γίνεται η υποδοχή και επεξεργασία απορριμμάτων. Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται επί τη βάσει των αρχών της εγγύτητας και της χωροταξικής δημοκρατίας σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ του 2016.  Λέμε στα σχέδια του Περιφερειάρχη Αττικής  Πατούλη της & της Κυβέρνησης ΝΔ Μητσοτάκη που σκοπό έχουν την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας, για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων δυναμικότητας 250.000 τόνων στο Σχιστό!
-Να απομακρυνθούν και να μετεγκατασταθούν οι επικίνδυνες και ρυπαίνουσες το περιβάλλον δραστηριότητες στο Δήμο Περάματος και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
-Η COSCO να τηρεί την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και τις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας μας για το περιβάλλον.
-Η προστασία και οικολογική ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω. Να χαρακτηρισθεί το Όρος Αιγάλεω «εθνικός δρυμός» και να προχωρήσουν απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων.
- Να αξιοποιηθεί η έκταση των 115 στρεμμάτων υπερτοπικής σημασίας στα Παλαιά Λατομεία στο Σχιστό Κορυδαλλού και στους πρόποδες του Όρους Αιγάλεω.
- Η προστασία και η τήρηση της νομιμότητας για τους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους με ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση του αστικού πρασίνου και στα απείρου κάλλους φυσικά ή τεχνητά αλσύλλια, όπως του Αγίου Φίλιππα στη Νίκαια, του Προφήτη Ηλία στη Καστέλα, το αλσύλλιο στα σχολεία Κορυδαλλού στις Φυλακές, το Πάρκο Σχιστού.
Με ένα ευρύ Παμπειραϊκό Μέτωπο μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τα κινήματα των πολιτών καλούμαστε να υψώσουμε ανθρώπινο τείχος απέναντι σε κάθε παλαιά και νέα οχληρή επιβάρυνση της θάλασσά μας, των ακτών μας, του Όρους Αιγάλεω, των ελεύθερων χώρων, των αρχαιολογικών χώρων, του αστικού πράσινου.
Ένας άλλος κόσμος με συλλογική ευημερία, οικολογική ισορροπία και βιώσιμη ανάπτυξη  δεν είναι απλά εφικτός είναι αναγκαίος!
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)