to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:32 | 03.08.2015

Κοινωνία

ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 5 Αυγούστου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ.


Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει: «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων του νέου μνημονίου. Διαπραγμάτευση που γίνεται από την ίδια μεριά του τραπεζιού, καθώς κυβέρνηση και ΕΕ έχουν κοινή αποστολή την υλοποίηση των επιθυμιών των επιχειρηματικών ομίλων, για την ανάκαμψη των κερδών τους.

Συζητούν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, στις συντάξεις. Χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία με νέο συνδικαλιστικό νόμο, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση ακόμη περισσότερο του κατώτερου μισθού. Πρόκειται για απαιτήσεις των μονοπωλίων σε βάθος δεκαετιών που σαν νεκροθάφτες πέφτουν πάνω από το βασανισμένο κορμί της εργατικής τάξης και παίρνουν τα μέτρα για να μας θάψουν ζωντανούς.

Για να μην πληρώσει και πάλι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα το λογαριασμό, τώρα το εργατικό κίνημα πρέπει δώσει απάντηση! Τώρα τα ταξικά συνδικάτα να δώσουν νέα πνοή στον αγώνα. Με οργάνωση της δράσης, της αλληλεγγύης, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργατογειτονιά. Κόντρα στην ηττοπάθεια και την υποταγή που καλλιεργεί ο νέος και παλιός κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Να δράσουμε μαζί με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, παλιών και νέων. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης παντού. Να αξιοποιήσει ο οργανωμένος λαός την τεράστια δύναμη του!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)