to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:47 | 23.10.2012

left.gr

Πολιτική

Πάμε Φλωρεντία! Ευρωπαϊκή συνάντηση των κινημάτων

Πάνω από 3 000 συμμετέχοντες, 4 ημέρες εργασίας, στο ίδιο μέρος, όπως και πριν από 10 χρόνια, στη Fortezza da Basso, ακόμη και αν το πολιτικό πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό.


«Φλωρεντία 10+10» ονομάζεται η ευρωπαϊκή συνάντηση που πραγματοποιείται στη Φλωρεντία με πρωτοβουλία κινημάτων της Ιταλίας και συμμετοχή ευρωπαϊκών κινημάτων, δικτύων, συνδικάτων και ΜΚΟ.

Όταν το 2002 οι κινήσεις και τα ευρωπαϊκά δίκτυα συναντήθηκαν στη Φλωρεντία για να δημιουργηθεί το πρώτο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, η κρίση ήταν μόνο το αποτέλεσμα της ανάλυσης σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής παγκοσμιοποίησης.

Σήμερα, η κρίση είναι η πραγματικότητα που όλοι ζούμε!


Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή συνάντηση «Φλωρεντία 10 +10 / Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια άλλη Ευρώπη» δεν θα είναι μια γιορτή, αλλά μια συνάντηση με δύο κύριους στόχους: 

Πρώτον, να δοθεί μια κοινή απάντηση -που ενώνει κοινωνικές δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αναφορικά με την κρίση και τις πολιτικές που επιβάλλονται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Δεύτερον, η δημιουργία συμμαχιών για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια κοινωνική Ευρώπη, την Ευρώπη των ευρωπαίων πολιτών.


Οι στόχοι του «10+10»:

* Για να αξιολογήσουμε τα 10 χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Φλωρεντίας, που αποτέλεσε σημείο τομής για την ανάπτυξη του κινήματος κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και πυροδότησε κινήματα και αγώνες σε όλη την Ευρώπη. 

* Για να οργανώσουμε τη συζήτηση και την αναζήτηση για τα επόμενα 10 χρόνια, κρίσιμα για την οργάνωση του κινήματος ενάντια στην κρίση/επίθεση.

* Για μια εναλλακτική στρατηγική που θα ενώνει και θα εμπνέει τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους άνεργους και άνεργες, τους μετανάστες και μετανάστριες, τα κινήματα και τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

* Για την αναζήτηση κοινών δράσεων στον ευρωπαϊκό χώρο.
 

******************

Είναι προφανές ότι για τα κινήματα της Ελλάδας που συμμετείχαν μαζικά πριν 10 χρόνια στο πρώτο Φόρουμ της Φλωρεντίας αυτή η συνάντηση αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία συντονισμού και διαλόγου.
 
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι θα συζητηθεί στο πλαίσιο των εργασιών η διοργάνωση εναλλακτικής συνόδου στην Ευρώπη την άνοιξη του 2013. Υπάρχει ήδη πρόταση η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, κάτι που θα αποτελούσε μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία τόσο για το συντονισμό των ευρωπαϊκών κινημάτων όσο και για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης στα κινήματα και το λαό της Ελλάδας.
 
Μ’ αυτήν την έννοια η Ομάδα Πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε για την οργάνωση της συμμετοχής μας στην διεθνή συνάντηση της Φλωρεντίας θεωρεί ότι η παρουσία κινημάτων, συνδικάτων και οργανώσεων από την Ελλάδα είναι αναγκαία για την πορεία του Ευρωπαϊκού κινήματος αλλά και για την ενίσχυση της αλληλεγγύης στους κοινωνικούς αγώνες που διεξάγονται στην Ελλάδα.


Πληροφορίες 

Διερευνώντας τη φθηνότερη δυνατή λύση, οργανώνουμε μετακίνηση με επιστροφή με την ανώτερη τιμή των 170 ευρώ, με πούλμαν και καράβι. Διερευνούμε πιθανότητα φθηνότερης λύσης, που για να είναι εφικτή θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή όλου του ποσού. Τηλέφωνα επικοινωνίας 210-3378517 και 3378519, 10.00-15.00. 6976114478, 6944594869.

Υπάρχει δυνατότητα δωρεάν διαμονής σε κοινωνικούς χώρους και φιλοξενίας σε σπίτια.



Διαβάστε επίσης:


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)