to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:25 | 17.01.2018

Πολιτική

Πάλι καλά που τα κανάλια δεν μας είπαν ότι ο Τσακαλώτος είναι μέλος του Ρουβίκωνα

Η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών κυριάρχησε στα δελτία ειδήσεων, με τις σχετικές αναλύσεις για την ανοχή της αστυνομίας και τα αφύλακτα δημόσια κτίρια. Ακολούθησαν οι ειδήσεις για τις συζητήσεις στη Νέα Υόρκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι, το περιστατικό με τουρκικό σκάφος στα Ίμια, η ανατριχιαστική υπόθεση με τα παιδιά που κρατούνταν αιχμάλωτα και αλυσοδεμένα από τους γονείς τους στην Καλιφόρνια, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 
 


«Το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. δεν κρύβεται» ούτε στα εργασιακά

«Όσο και αν προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου και τονίζουν ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, μπορούν να δουν καθαρά τι θα είχε συμβεί αν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές την διεξήγαγε η Νέα Δημοκρατία και όχι η σημερινή κυβέρνηση». (αναλυτικά)


 

«Ευρώπη ξανά, με την κοινωνία σύμμαχο»

Άρθρο γνώμης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. (αναλυτικά)


 

Οι αλήθειες για τα ψέματα της Ν.Δ. για το νόμο Κατσέλη - Σταθάκη

Πώς προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τράπεζες, εφορία και ταμεία. (αναλυτικά)


 

«Να γιατί η ΝΔ είναι δομικά εχθρική προς τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας»

Τη στάση της ΝΔ σε ζητήματα που αφορούν εργασιακά δικαιώματα καυτηριάζει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του στην οποία τονίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία ότι είναι δομικά εχθρική προς τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας». (αναλυτικά)


 

Σεντένο: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, χρειάζεται βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι (σ.σ.: οι Έλληνες) μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια, με βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές στο τέλος του προγράμματος». (αναλυτικά)


 

Τα στοιχεία απέναντι στην προπαγάνδα

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, στη διάρκεια της πενταετίας 2015 - 2019, φορολογούμενοι με καθαρά κέρδη προ εισφορών έως 17.000 (και λίγο παραπάνω) θα δουν ελαφρύνσεις σε σχέση με τα ποσά που κατέβαλαν στο δημόσιο για ασφαλιστικές εισφορές και φόρους μέχρι και το 2014, ενώ για κέρδη προ εισφορών από 12.000 και κάτω, οι ελαφρύνσεις είναι σημαντικές στη διάρκεια της πενταετίας. (αναλυτικά)


 

«Άλλο είδηση, άλλο εκτίμηση» διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ στα «Νέα»

«Εδώ και 6 μήνες εκτιμάται, με πανομοιότυπο τρόπο, από τον εγχώριο Τύπο ότι η μείωση του αφορολογήτου θα έρθει νωρίτερα» σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή δημοσίευμα των «Νέων». (αναλυτικά)


 

Σε χαμηλό επίπεδο 3,5 μηνών η απόδοση των πενταετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

Η απόδοση των πενταετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε σήμερα στο 2,856% που είναι χαμηλό επίπεδο 3,5 μηνών. (αναλυτικά)


 

«Νομοσχέδιο-τομή οι Ενεργειακές Κοινότητες»

«Τομή στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, αιτιολογώντας πως για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τοπικούς φορείς, να αποκτήσουν ενεργή εμπλοκή στη διαδικασία μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος της χώρας. (αναλυτικά)


 

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στον αναπτυξιακό νόμο

Εβδομήντα επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενέκρινε, κατ'αρχήν, η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων για ένταξή τους στον Αναπτυξιακό νόμο, με βάση τον προσωρινό πίνακα που ανάρτησε το υπουργείο Οικονομίας. (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης πρόσληψης

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθτωτού – ων από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών, που ασκού τακτική οικονομική δραστηριότητα». (αναλυτικά)


 

«Έφοδος» της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ

Η παρέμβαση της Οικονομικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό τυχόν οικονομικών ατασθαλιών και κακοδιαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ, προκλήθηκε ύστερα από σχετική αναφορά που υπέβαλαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλός του του Οργανισμού. (αναλυτικά)


 

Τραμπούκικη παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης 

Με τραμπούκικο τρόπο παρενέβησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης με επικεφαλής τους βουλευτές Αντώνη Γρέγο και Χρήστο Χατζησάββα, καθώς και με τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου Αρτέμη Ματθαιόπουλου. (αναλυτικά)


 

«Κάποιοι πρέπει να μάθουν ανάγνωση…»

Απάντηση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον αριθμό μελών στις επιτροπές για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά η διανομή ποσών για την καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων των δικαιούχων της ΑΕΠΙ

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 5.888.310,19 ευρώ. (αναλυτικά)


 

«Η Χρυσή Αυγή προσφέρει στο σύστημα τη βία»

«Η Χρυσή Αυγή είναι στην υπηρεσία του ισχυρού. Προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες. Στην πραγματικότητα δεν έχει ιδεολογία. Προσφέρει στο κυρίαρχο σύστημα το “βαρύ χέρι” την βία» είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του στην δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ο καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης. (αναλυτικά)
 


Σε πλήρη λειτουργία ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού ως τον Μάρτιο

Αλλάζει το σύστημα των ιατρικών επισκέψεων στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ. Στόχος είναι η πλήρη λειτουργία του θεσμού του οικογενειακού γιατρού από το Μάρτιο. (αναλυτικά)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)