to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 05.09.2020

Κοινωνία

Πάλι ένας γάμος, στα Χανιά αυτή τη φορά, έγινε εστία μετάδοσης του κορωνοϊού

Γάμος στα Χανιά - στο τραπέζι δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα - πριν από περίπου δύο εβδομάδες φαίνεται πως αποτέλεσε την αιτία μετάδοσης του κορωνοϊού σε έξι άτομα - Στενός συγγενής του ζευγαριού νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Ηρακλείου - Θετικός στον κορωνοϊό κι άλλος καλεσμένος, που νοσηλευόταν στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων


Ένας ακόμα γάμος αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, μία ακόμα εστία διασποράς κορωνοϊού. Συγκεκριμένα ο γάμος στα Χανιά που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες φαίνεται πως αποτέλεσε την αιτία μετάδοσης του κορωνοϊού σε έξι άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα στην κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.

Τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση.

Ωστόσο, επειδή στην ειδική απομονωμένη μονάδα εντατικής θεραπείας για περιστατικά covid, πραγματοποιούντο εργασίες αναβάθμισης, αποφασίστηκε  να μεταφερθεί στο Ηράκλειο.

Έκτακτα μέτρα στα Χανιά

Υπενθυμίζεται ότι στα Χανιά επιβλήθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα από τις 24 Αυγούστου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Κι άλλος καλεσμένος του γάμου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό - Νοσηλευόταν στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων εδώ και πέντε ημέρες

Ο ασθενής φέρεται να εισήχθη στην κλινική την τελευταία μέρα του Αυγούστου χωρίς να υποβληθεί σε προληπτικό τεστ τη στιγμή της εισαγωγής, καθώς δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα και η εισαγωγή του αφορούσε σε χρόνιο νόσημα που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, ο άνδρας υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό την Παρασκευή και το αποτέλεσμα που βγήκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, και ήταν θετικό. Τα αποτελέσματα του τεστ που έγιναν στη γυναίκα του ωστόσο, είναι αρνητικά.

Οι πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι ξεκινάει διαδικασία ιχνηλάτησης στο προσωπικό που ήλθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο ασθενή τις προηγούμενες ημέρες. Η κλινική προς το παρόν λειτουργεί κανονικά, ωστόσο με αυξημένα μέτρα προστασίας.

Ο ασθενής που βρέθηκε θετικός, φέρεται να είναι ένας από τους καλεσμένους σε γάμο που είχε πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου, κάτι που έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην κλινική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)