to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 23.06.2020

Διεθνή

«Παλεύουν» με τον κορωνοϊό Λατινική Αμερική και Μεξικό

Περισσότερα από 70 χιλιάδες θύματα του νέου κορωνοϊού μετρά η Λατινική Αμερική, εκ των οποίων τα 50 χιλιάδες στη Βραζιλία - Δοκμάζεται και το Μεξικό, με περισσότερους από 22 χιλιάδες θύματα ως τώρα


Αναλυτικά ανά χώρα:

Μεξικό: Αλλοι 759 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 4.577 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

  Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 759 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.577 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 22.584 νεκρούς επί συνόλου 185.122 μολύνσεων.

Η κυβέρνηση της χώρας των 127 εκατ. κατοίκων έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης.

Βραζιλία: 654 θάνατοι σε 24 ώρες 

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι καταγράφηκαν 654 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν 21.432 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη γιγαντιαία χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων η πανδημία του κορονοϊού έχει πλέον στοιχίσει τη ζωή σε 51.271 ανθρώπους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης έχουν φθάσει τα 1.106.470, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Μέλη της επιστημονικής κοινότητας ωστόσο τονίζουν πως τα στοιχεία που ανακοινώνονται επίσημα μάλλον είναι πολύ υποτιμημένα σε σύγκριση με την πραγματικότητα.

Αργεντινή: Η πανδημία προελαύνει, νέα θλιβερά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης

 Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής των 40 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε χθες Δευτέρα τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτειά της.

Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών που προηγήθηκαν, καταμετρήθηκαν 32 θάνατοι και 2.146 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, διευκρίνισε το υπουργείο. Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 1.043 νεκρούς επί συνόλου 44.931 μολύνσεων.

Σχεδόν το 90% των κρουσμάτων εντοπίζεται στο Μπουένος Άιρες και στην περιφέρεια της πρωτεύουσας της Αργεντινής, περιοχή όπου ζουν τα 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Ο ημερήσιος απολογισμός που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα ήταν αισθητά βαρύτερος από αυτόν της Κυριακής, όταν το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 19 θανάτους και 1.581 κρούσματα μόλυνσης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες είχε επιβάλει την 20ή Μαρτίου μέτρα περιορισμού, όμως το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκαν οι δραστηριότητες που επιτρέπονται. Η ανακοίνωση των νέων θλιβερών ρεκόρ καταγράφηκε ενώ οι αρχές στην πρωτεύουσα εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν ξανά τις δραστηριότητες που μόλις επιτράπηκε να ξαναρχίσουν.

«Αν η τάση (ανόδου) συνεχιστεί, θα θέσουμε σε εφαρμογή περισσότερους περιορισμούς», τόνισε ο Άλεξ Κισίλοφ, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, έπειτα από τη σύσκεψη με τον πρόεδρο Φερνάντες και τον δήμαρχο της ομώνυμης πρωτεύουσας, τον Οράσιο Ροδρίγκες Λαρέτα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει εάν θα παραταθούν τα μέτρα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, όταν εκπνέει η ισχύς της τελευταίας παράτασης του υποχρεωτικού περιορισμού.

Χιλή: οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 4.500, 250 χιλιάδες τα κρούσματα

  
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής των 20 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 23 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.608 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει έτσι τους 4.502 νεκρούς επί συνόλου 246.963 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Στη χώρα έγιναν ακόμη 18.645 τεστ, με το σύνολό τους να φθάνει τα 982.353 από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Χιλή ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι πολύ πιο βαρύς: 3.069 θάνατοι υπάρχουν υποψίες ότι οφείλονταν στην COVID-19, πράγμα όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Η επιδημία άρχισε να επιταχύνεται ραγδαία τον Μάιο, εξωθώντας την κυβέρνηση να επεκτείνει την καραντίνα, κυρίως στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

Και στις ΗΠΑ; - 425 θανατοι, 120 χιλιάδες τα θύματα συνολικά

Με επιπλέον 425 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες ως το βράδυ της Δευτέρας, οι ΗΠΑ θρηνούν πλέον πάνω από 120.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν πλέον ξεπεράσει τα 2,31 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 640.000 ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί.

Αυτός είναι ο βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, σε απόλυτα μεγέθη.

Την προηγουμένη, είχε καταγραφεί ημερήσιος απολογισμός 305 θανάτων, ο χαμηλότερος εδώ και μήνες, όμως οι αριθμοί τείνουν να μειώνονται μηχανικά τα Σαββατοκύριακα.

Διάφορες αμερικανικές πολιτείες έχουν πλέον άρει τα μέτρα περιορισμού και η Νέα Υόρκη — η πόλη που έχει υποστεί μακράν το χειρότερο χτύπημα — έκανε άλλο ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή χθες Δευτέρα, επιτρέποντας να ανοίξουν για το κοινό εμπορικά καταστήματα που ως τώρα δεν θεωρείτο απολύτως απαραίτητο να λειτουργούν.

Όμως σε πολλές πολιτείες του αμερικανικού Νότου και της Δύσης, καταγράφεται ταχύτατη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη Φλόριντα, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 κρουσμάτων, εκ των οποίων σχεδόν 3.000 επιβεβαιώθηκαν μόνο χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η καμπύλη του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός παραμένει προς το παρόν σταθερή στην πολιτεία, με 12 χθες Δευτέρα και 3.170 συνολικά.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να ξεπεράσει το όριο των 150.000 νεκρών, εκτίμησε χθες Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως «2 ως 4 εκατομμύρια ζωές» θα είχαν χαθεί αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Η εκτίμηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου για τον απολογισμό της πανδημίας είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή των περισσότερων ειδικών.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)