to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 08.01.2013

Διεθνή

Παλαιστίνη: Ανταπόκριση από διαδήλωση κατά των εποικισμών

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013, το «Λαϊκό Κίνημα ενάντια στο Τείχος και τους Εποικισμούς», του Μπέιτ Ούμαρ, πραγματοποίησε διαδήλωση ενάντια στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς γύρω από την πόλη. Ανταπόκριση μέλους του Συλλόγου Ιντιφάντα που ήταν εκεί.


DSCN0162

DSCN0155

Μπέιτ Ούμαρ, 5/1/2013

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013, το «Λαϊκό Κίνημα ενάντια στο Τείχος και τους Εποικισμούς», του Μπέιτ Ούμαρ, πραγματοποίησε διαδήλωση ενάντια στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς γύρω από την πόλη. Παρά την καταρρακτώδη βροχή πολλά μέλη της τοπικής κοινότητας, με την υποστήριξη Ισραηλινών και διεθνών ακτιβιστών πορεύτηκαν προς τον παράνομο ισραηλινό εποικισμό Καρμίλ Τζουρ. Προηγούμενες διαδηλώσεις είχαν σταματηθεί μακριά από το φράχτη γύρω από τον παράνομο εποικισμό, δια της βίας των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής. Εντούτοις η διαδήλωση αυτή κατάφερε, παρά τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, να φτάσει στο φράχτη που προσαρτά εκτάσεις που ανήκουν στους Παλαιστίνιους εδώ και πολλές γενεές.

Το Μπέιτ Ούμαρ είναι μια αγροτική πόλη κοντά στη Χεβρώνα, με 17 χιλιάδες κατοίκους που έχουν υποφέρει πολλά από την ισραηλινή κατοχή τα τελευταία 24 χρόνια. Υπάρχουν συνεχείς επιθέσεις εποίκων εναντίον της πόλης, στρατιώτες συλλαμβάνουν κόσμο συμπεριλαμβανομένων παιδιών μέσα στη νύχτα, απαγορεύσεις για τον ντόπιο πληθυσμό να δουλεύει στη γη του, πυροβολισμοί εναντίον παιδιών στα χωράφια γύρω από την πόλη, καταστροφές καλλιεργειών και σπιτιών με διαρροή λυμάτων στην αγροτική γη κοντά στην πόλη. Και επιπλέον κηδείες διακόπτονται βίαια από το στρατό με τη δικαιολογία των «λόγων ασφαλείας». Στην τελευταία κηδεία οι στρατιώτες δε δίστασαν να πυροβολήσουν δυο νέους με πραγματικά πυρά – ο ένας είναι ακόμα στο νοσοκομείο, ο άλλος είναι στη φυλακή Οφφα.

DSCN0158

DSCN0163

Η περιοχή είναι περικυκλωμένη από 6 εποικισμούς. Δεν είναι μόνο η παράνομη κατοχή παλαιστινιακών εκτάσεων από τους εποικισμούς που κάνει την καθημερινή ύπαρξη του κόσμου αβίωτη, αλλά και οι βίαιες πρακτικές των εποίκων. Κόβουν ή καίνε δέντρα που είναι κρίσιμα για την τοπική οικονομία και επιτίθενται σε αγρότες που δουλεύουν στα χωράφια τους. Επιπλέον, αυτοκίνητα και τρακτέρ έχουν καταστραφεί από εμπρησμούς μέσα στη νύχτα. Οι κάτοικοι του Μπέιτ Ούμαρ ζουν μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια για την επόμενη επίθεση…

Την περασμένη εβδομάδα, στο Μπέιτ Ούμαρ, ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο στη μέση της νύχτας, από το σπίτι του – μια συνήθης πρακτική. Με τον ίδιο τρόπο περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι είναι στη φυλακή, 60 εκ των οποίων κάτω των 16 ετών, τέσσερις εξ’ αυτών καταδικασμένοι σε ισόβια με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες διαδηλώσεις και την παρότρυνση άλλων σε διάπραξη παράνομων πράξεων.    ‘Ένα νόμο τον οποίο παράνομα έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Δυτική Όχθη, ενάντια στο Διεθνές δίκαιο αλλά κι ενάντια σε κάθε δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να ζει με ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Η καθημερινή βία και οι παρενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και οι ισραηλινές προσπάθειες να εκτοπιστεί ο παλαιστινιακός πληθυσμός είναι κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστεί. Σε όλους αυτούς που επιλέγουν να αγνοούν αυτά τα εγκλήματα, η συνεχιζόμενη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού αποδεικνύει ότι δεν θα παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους σε μια ειρηνική ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ο πολυβασανισμένος λαός του Μπέιτ Ούμαρ θα συνεχίσει τον αγώνα του για δικαιοσύνη και έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής.

Σχετικό βίντεο, στη σελίδα του Συλλόγου Ιντιφάντα>>>

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)