to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 03.04.2022

Διεθνή

Πακιστάν: Θα πραγματοποιηθούν εκλογές μέσα σε 90 μέρες

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Αρίφ Αλβί αποδέχτηκε σήμερα το αίτημα του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν για τη διάλυση της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, στο οποίο έπρεπε να διεξαχθεί ψηφοφορία για την απομάκρυνση του Χαν από την πρωθυπουργία.


Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Πακιστάν μέσα σε 90 ημέρες, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών Φαρούκ Χαμπίμπ.

Ο Χαμπίμπ ανακοίνωσε τις εκλογές μέσω μιας ανάρτησης του στο Twitter, παρά το γεγονός ότι την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος του Πακιστάν και η εκλογική επιτροπή.

Ο πρωθυπουργός Ίμραν Χαν συμβούλευσε τον πρόεδρο Αρίφ Αλβί να διαλύσει το κοινοβούλιο, αφού ο αναπληρωτής πρόεδρος του σώματος, εμπόδισε μία κίνηση για την απομάκρυνση του πρωθυπουργού.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Χαν είχε δηλώσει ότι η κίνηση της απομάκρυνσης του από την εξουσία, ήταν μία προσπάθεια κυβερνητικής αλλαγής, με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Χαν είχε δηλώσει σε μία ομάδα ξένων δημοσιογράφων ότι: “Η κίνηση για την απομάκρυνση μου είναι μία κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις (του Πακιστάν) από τις ΗΠΑ”.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απομάκρυνση του Χαν από την εξουσία, αφού ο ίδιος προέβη σε παρόμοιες καταγγελίες κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος Αρίφ Αλβί αποδέχτηκε το αίτημα του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν για τη διάλυση της βουλής

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Αρίφ Αλβί αποδέχτηκε σήμερα το αίτημα του πρωθυπουργού Ίμραν Χαν για τη διάλυση της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, στο οποίο έπρεπε να διεξαχθεί ψηφοφορία για την απομάκρυνση του Χαν από την πρωθυπουργία.

“Ο πρόεδρος του Πακιστάν Δρ Αρίφ Αλβί ενέκρινε το αίτημα του πρωθυπουργού του Πακιστάν για τη διάλυση της βουλής, σύμφωνα με το Άρθρο 58 (1) και του Άρθρου 48 (1) του Συντάγματος” ανέφερε σχετικά μία ανακοίνωση της προεδρίας.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς ο Χαν απέφυγε μία ψηφοφορία για την απομάκρυνση του από την πρωθυπουργία, μετά την κίνηση του αντιπροέδρου του σώματος να την εμποδίσει, χαρακτηρίζοντας την ως αντισυνταγματική.

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι θα προσβάλει την κίνηση αυτή, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)