to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 21.09.2022

Διεθνή

Πακιστάν: Σοβαρά προβλήματα υγείας στους πλημμυροπαθείς λόγω των στάσιμων νερών

Τα νερά από τις πλημμύρες εκτείνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και θα χρειαστούν δύο με έξι μήνες για να υποχωρήσουν. Το αποτέλεσμα είναι τα στάσιμα νερά να έχουν προκαλέσει σοβαρά ζητήματα υγείας.


Δερματοπάθειες, διάρροια και ελονοσία είναι πολύ διαδεδομένες σε τμήματα που Πακιστάν που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες αφήνοντας πίσω τους 324 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και πρόσθεσαν ότι η κατάσταση πιθανόν να βγει εκτός ελέγχου αν η απαιτούμενη βοήθεια δεν φτάσει γρήγορα.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες ζουν στο ύπαιθρο. Τα νερά από τις πλημμύρες εκτείνονται σε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και θα χρειαστούν δύο με έξι μήνες για να υποχωρήσουν. Το αποτέλεσμα είναι τα στάσιμα νερά να έχουν προκαλέσει σοβαρά ζητήματα υγείας.

Με το ήδη προβληματικό υγειονομικό σύστημα του Πακιστάν και την έλλειψη υποστήριξης, οι εκτοπισμένες οικογένειες αγανακτούν γιατί υποχρεούνται να πίνουν και να μαγειρεύουν με μολυσμένο νερό.

"Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας αρρωστήσει, αλλά τι να κάνουμε; Πρέπει να το πίνουμε για να παραμείνουμε ζωντανοί", δήλωσε στο τοπικό δίκτυο Geo News TV ο πλημμυροπαθής Γκουλάμ Ρασούλ καθώς στέκεται κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν το σπίτι του που παρασύρθηκε από τα νερά, στο νότιο Πακιστάν.

"Η βοήθεια έρχεται με αργούς ρυθμούς", λέει από την πλευρά της η δρ.Φάρα Ναουρίν, διευθύντρια της μκο Mercy Corps, αφού επισκέφθηκε πολλές περιοχές στο Πακιστάν που έχουν βυθιστεί στα νερά.

"Θα πρέπει να εργαστούμε με συντονισμένο τρόπο για να αντεπεξέλθουμε στις άμεσες ανάγκες τους", ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Δευτέρας σημειώνοντας ως κυρίαρχη ανάγκη το πόσιμο νερό.

Όπως είπε, η υγεία και η διατροφή είναι οι πιο σημαντικές ανάγκες για τον εκτοπισμένο πληθυσμό.

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Σιντ, στο νότιο Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτοσχέδιες ή κινητές νοσοκομειακές μονάδες που στήθηκαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες προσέφεραν θεραπεία σε πάνω από 78.000 ασθενείς το τελευταίο 24ωρο . Από αυτούς, έξι κατέληξαν.

Περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει φροντίδα σε αυτές τις μονάδες από την 1η Ιουλίου.

Οι καταρρακτώδεις βροχές την εποχή των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν προκάλεσαν σφοδρές πλημμύρες που είχαν επιπτώσεις σε σχεδόν 33 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα αυτή των 220 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς παρέσυραν σπίτια, κατέστρεψαν σοδειές, γέφυρες, δρόμους και άφησαν πίσω τους νεκρά ζώα, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο Πακιστάν έπεσαν 391 χιλιοστά βροχής, ή περίπου 190% περισσότερη βροχή από τον μέσο όρο 30 ετών για την περίοδο μεταξύ του Ιουλίου και του Αυγούστου στη διάρκεια των μουσώνων, οι οποίοι άρχισαν νωρίς και διήρκεσαν περισσότερο από το σύνηθες. Οι βροχοπτώσεις στην νότια επαρχία Σιντ ανήλθαν στο 466% του μέσου όρου για την περίοδο αυτή.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)