to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 18.12.2012

Διεθνή

Πακιστάν: Πέντε εργαζόμενοι στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας νεκροί

Πέντε Πακιστανοί που εργάζονταν στην εκστρατεία εμβολιασμού για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας, σκοτώθηκαν από πυρά που δέχτηκαν στο Καράτσι, τη μεγάλη πόλη του νοτίου Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, επιθέσεις που αυξάνουν τους φόβους για την ασφάλεια των εργαζομένων στην εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών κατά της νόσου.


 
Τα θύματα - τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας- σκοτώθηκαν σε διαφορετικούς τομείς της πόλης την ώρα που εμβολίαζαν τον πληθυσμό, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της πολιομυελίτιδας, μιας ιογενούς μεταδοτικής ασθένειας που ακόμη ενδημεί στη χώρα, ανακοίνωσε ο Σαχίντ Χάγιατ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.
 
Οι επιθέσεις άρχισαν από χθες Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα της εκστρατείας εμβολιασμού σε διάφορες περιοχές της μουσουλμανικής χώρας που έχει πληθυσμό 180 εκατομμύρια κατοίκους.
 
Και τα πέντε θύματα εργάζονταν στο υπουργείο Υγείας της επαρχίας Σιντ, πρόσθεσε ο αξιωματικός χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει την ταυτότητα των δραστών. «Θρησκευτικοί κύκλοι έχουν ήδη εκδώσει φάτουα εναντίον της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας», είπε.
 
Οι Ταλιμπάν επανειλημμένα καταγγέλλουν ότι η εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας είναι μια συνωμοσία της Δύσης.
 
Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στους 24.000 εργαζόμενους στην εκστρατεία εμβολιασμού στο Καράτσι να διακόψουν τον εμβολιασμό στην πόλη αυτή των 18 εκατομμυρίων κατοίκων.
 
Στη βορειοδυτική πόλη Πεσάουαρ μια γυναίκα που επέβλεπε την εκστρατεία εμβολιασμού τραυματίστηκε όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε μηχανάκι την πυροβόλησαν στο κεφάλι, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος.
 
Όλα τα θύματα είναι Πακιστανοί εργαζόμενοι στο πρόγραμμα εκρίζωσης της πολιομυελίτιδας, που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.
 
"Ανησυχούμε για την ασφάλεια όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Είναι πραγματικοί ήρωες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF Μάθιου Κόλεμαν.
 
Τουλάχιστον 35 παιδιά προσεβλήθησαν εφέτος από πολιομυελίτιδα στη χώρα.
 
Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν τον Οκτώβριο έναν εργαζόμενο σε εκστρατεία εμβολιασμού στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν.
 
Στο Πακιστάν χιλιάδες γονείς αρνούνται τα παιδιά τους να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας, μιας ιογενούς λοίμωξης που προσβάλλει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παραλυσία μέσα σε λίγες ώρες μετά τη λοίμωξη. Η πολιομυελίτιδα ενδημεί μόνο σε τρεις χώρες στον κόσμο, εξαιτίας μεταξύ άλλων και της πίεσης ορισμένων ιμάμηδων που κηρύττουν ότι το εμβόλιο είναι μια συνωμοσία της Δύσης για τη στείρωση των μουσουλμάνων. Ωστόσο, άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες μετέχουν στις εκστρατείες εμβολιασμού προσπαθώντας να καταρρίψουν το μύθο.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)