to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 30.04.2013

Διεθνή

Πακιστάν: Ένας ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών

Ο Άμπντουλ Φάτεχ Μάγκσι, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές της 11ης Μαΐου στην ταραγμένη επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σκοτώθηκε σήμερα σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε σωματοφύλακές του και άνδρες των δυνάμεων της τάξης, ανέφεραν οι αρχές.


Ο πολιτικός, ο οποίος διεκδικούσε μια έδρα στην βουλή της επαρχίας, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους σωματοφύλακές του και τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε ένα σημείο ελέγχου στα όρια της πόλης Τζαλ Μάγκσι, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας απαίτησαν ο Άμπντουλ Φάτεχ Μάγκσι και οι φρουροί του να σταματήσουν στο σημείο ελέγχου, αλλά αρνήθηκαν. Η αστυνομία άνοιξε πυρ. Ο Μάγκσι και δύο σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άκμπαρ Χουσάιν Ντουράνι, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης του κρατιδίου.

«Άλλοι δύο φρουροί (σ.σ. του πολιτικού) τραυματίστηκαν», πρόσθεσε ο Ντουράνι, ο οποίος επισήμανε πως οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ανακάλυψαν δύο εκτοξευτήρες ρουκετών στα αυτοκίνητα της συνοδείας του πολιτικού.

Από την 11η Απριλίου τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εναντίον υποψηφίων ή πολιτικών κομμάτων που κατεβαίνουν στις εθνικές και κρατιδιακές εκλογές στο Πακιστάν οι οποίες πρόκειται να διεξαχθούν την 11η Μαΐου, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), που αντιτίθεται στις εκλογές αυτές και στα κόμματα κοσμικού χαρακτήρα τα οποία ηγούνται της απερχόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, έχει αναλάβει την ευθύνη για την μεγάλη πλειονότητα των επιθέσεων εναντίον των υποψηφίων.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία έχει καλέσει τις αρχές του Πακιστάν να ερευνήσουν τα επεισόδια προεκλογικής βίας, που περιορίζουν την δυνατότητα ορισμένων κομμάτων να οργανώσουν δημόσιες συγκεντρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)