to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 25.07.2019

Διεθνή

Πακιστάν: Εκατοντάδες συλλήψεις σε μια προσπάθεια καταστολής της αντιπολίτευσης

Η αστυνομία του Πακιστάν συνέλαβε εκατοντάδες πολιτικούς ακτιβιστές σε ένα κύμα καταστολής που εξαπέλυσε ενόψει των διαδηλώσεων που προγραμματίζουν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έναν χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές που αμαυρώθηκαν από κατηγορίες για χειραγώγηση.


Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κόμματος του φυλακισμένου αντιπολιτευόμενου ηγέτη και πρώην πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ στην πόλη Λαχόρη και απομάκρυνε δεκάδες ακτιβιστές που είχαν κατασκηνώσει σε επιδρομή που πραγματοποίησε πριν από την αυγή, σύμφωνα με το κόμμα.

Η Μουσουλμανική Ένωση-Ναουάζ (PML-N), το κόμμα του Σαρίφ, είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην πόλη προπύργιό της για να διαμαρτυρηθεί για την νοθεία που καταγγέλλει ότι έγινε στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιουλίου πέρυσι, οι οποίες έφεραν τον πρωθυπουργό Ίμραν Χαν στην εξουσία.

"Είναι μια φασιστική τακτική από μια κυβέρνηση που φοβάται τις διαμαρτυρίες", δήλωσε η Μαριάμ Ναουάζ, κόρη και διάδοχος του Σαρίφ, η οποία θα ηγείτο της πορείας.

Διαδηλώσεις προγραμματίζονταν κι από άλλες αντιπολιτευόμενες ομάδες σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και της Κουέτα στο νοτιοδυτικό.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών στο Πακιστάν απέναντι στον Χαν εντείνεται, έναν χρόνο μετά την αποτυχία του να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για αναζωογόνηση της εύθραυστης οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τον έλεγχο της ανόδου του πληθωρισμού που προκαλείται από την υποτίμηση του νομίσματος.

Περισσότεροι από 100.000 οργισμένοι ακτιβιστές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μαζί με την Μαριάμ Ναουάζ στην επαρχία Πουντζάμπ κατά της κυβέρνησης πριν από μερικές εβδομάδες, φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Φύγε Ίμραν, φύγε!" και "Κάτω η φασιστική κυβέρνηση".

Χιλιάδες δημοσιογράφοι κατέβηκαν επίσης σε πορείες διαμαρτυρίας στο Πακιστάν κατά της λογοκρισίας και των περικοπών θέσεων εργασίας από εκδοτικούς ομίλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)