to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παίζοντας την κολοκυθιά

Συνεχίζεται η τηλεοπτική κολοκυθιά με το ΣτΕ να παρακολουθεί, να απορρίπτει, να εγκρίνει, να δίνει ημερομηνίες, να τις παίρνει πίσω, να παρατείνει την αβεβαιότητα και να επιμηκύνει την ήδη παρατεταμένη περίοδο του τσάμπα αέρα


- Να είναι 4

- Να μην είναι 4

- Και πόσες να είναι;

- Να είναι 7

- Εντάξει να είναι 7

- Όχι να μην είναι 7

- Και πόσες να είναι;

- Να είναι 16

Και κάπως έτσι συνεχίζεται η τηλεοπτική κολοκυθιά με το ΣτΕ να παρακολουθεί, να απορρίπτει, να εγκρίνει, να δίνει ημερομηνίες, να τις παίρνει πίσω, να παρατείνει την αβεβαιότητα και να επιμηκύνει την ήδη παρατεταμένη περίοδο του τσάμπα αέρα. Τη μια έφταιγε το μη ΕΣΡ. Την άλλη έφταιγαν κάποιες αδιευκρίνιστες λεπτομέρειες. Τώρα ίσως να φταίνε οι πλανήτες. Ίσως να φταίει ο Ερμής; Θα σας γελάσω. Γεγονός πάντως είναι ότι η κολοκυθιά με τις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται, άγνωστο μέχρι πότε, και κάποιων οι μύχιες σκέψεις αναπτερώνονται ευελπιστώντας να φτάσουμε ακόμη και μέχρι τις εκλογές του 2019 με το τηλεοπτικό τοπίο ως έχει. Με τους έχοντες και κατέχοντες τις συχνότητες ανέγγιχτους από τον νόμο και μακριά από τα ταμεία του Δημοσίου. Με τους εδώ και καιρό “έκπτωτους” να συνεχίζουν να εισπράττουν διαφημιστικά έσοδα και να απομειώνουν τα δάνειά τους εις βάρος των ξεχασμένων και οικτρά απαξιωμένων υπαλλήλων τους.

Και κάπως έτσι συνεχίζεται και η πτωτική -στη συνείδηση των πολιτών- πορεία του κύρους κάποιων ανώτατων δικαστικών που με τις πλειοψηφικές αποφάσεις τους συνεχίζουν να δίνουν εμφατικό παρών στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της καθημερινότητάς μας. Πόθεν έσχες, μισθοί, συντάξεις, θρησκευτικά, τηλεόραση, σκοπιμότητες και μία μόνιμη τάση υποκατάστασης του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης “καθαρογραμμένη” και κολαριστή ανάμεσα στα λευκά περιθώρια των άρθρων του συντάγματος. Και σε κάθε υπόνοια κριτικής, κάποια “ένωση”, κάποιος “πρόεδρος” να τινάζουν απαξιωτικά από τον γιακά τους όποια φωνή τολμά να αμφισβητήσει τις αποφάσεις τους. Και αυτή η αλλεργία τους στην κριτική και αυτή η αίσθηση της παντοδυναμίας τους να μεταφράζεται σε απειλητική σιγουριά στα χείλη όσων προειδοποιούν σε κάθε ευκαιρία την Πολιτεία πως για τους νόμους σας και για τα νομοσχέδιά σας “θα τα πούμε στο ΣτΕ”. Όπως περίπου το εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας στη Βουλή όταν τοποθετήθηκε ως “φορέας” για το νομοσχέδιο περί αναδοχής. “Θα τα πούμε στο ΣτΕ” ήταν το νόημα των λεγομένων του με τη σιγουριά του φορέα που εκτιμά ότι ο επόμενος γύρος θα διαδραματιστεί “εντός έδρας”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)