to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:55 | 13.08.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Παίρνουν πίσω το μίνι lockdown στη Ζάκυνθο μετά από ανταρσία των «γαλάζιων» στελεχών του νησιού!

Πρωτοφανές! Η Ρ. Κράτσα και ο βουλευτής Δ. Ακτύπης ζήτησαν από τον Γ. Γεραπετρίτη και πέτυχαν την αναστολή των ειδικών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό


Αλαλούμ με την παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, που αποφάσισε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ενώ ανακοινώθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ίσχυαν έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου, τα «γαλάζια» πολιτικά στελέχη του νησιού φαίνεται ότι έβαλαν λυτούς και δεμένους για να ανατραπεί η απόφαση και να αρθεί άμεσα το μίνι lockdown.


«Η συγκεκριμένη απόφαση επανεξετάστηκε με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι σταθερά μικρότερο» υποστήριξε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα νωρίς το πρωί, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. «Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση», υποστήριξε.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες, με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής ΝΔ του νησιού Διονύσιος Ακτύπης είχε σπεύσει να δηλώσει ότι χάρη στην παρέμβασή του αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν» ανέφερε.

Έτσι, αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία που θα βγάλει τη Ζάκυνθο από το «κόκκινο» επαναφέροντας το νησί στο καθεστώς προ περιοριστικών μέτρων.

Πάντως, κανονικά αναμένεται να εφαρμοστεί το μίνι lockdown στα Χανιά. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έως την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00, ισχύει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το θέατρο του παραλόγου

Σε ανακοίνωση της η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει:

«Πριν μια βδομάδα το νησί μπήκε στο κόκκινο γιατί οι  «ανευθυνοϋπεύθυνοι» του επιτελικού κράτους είδαν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Μια εβδομάδα μετά, αφού οδήγησαν τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους της Ζακύνθου σε απόγνωση,  αίρουν τα μέτρα ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της περιφερειάρχη, ομολογώντας απροκάλυπτα ότι η αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων επιδέχονται δημιουργική λογιστική .

Αλήθεια πόσα ακόμα... επιτυχημένα lockdown θα μας επιβάλλει η ΝΔ, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα και τους επιτελικούς στόχους της με Νόμο-Τάξη-Πρόστιμα ;

Αλήθεια πόσους σωτήρες έχει αυτός ο τόπος, αφού βουλευτής, περιφερειάρχης και οι συν αυτοίς διαγκωνίζονται για την πρωτιά των πολιτικών παρεμβάσεων και το ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Ζακύνθου

  • Θεωρεί ότι η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της πανδημίας και η αρση του lockdown οφείλει να τεκμηριώνεται στα πραγματικά επιδημιολογικά στοιχεία.
  • Απαιτεί από τους υπεύθυνους της πολιτικής προστασίας τα επίσημα στοιχεία, που στοιχειοθετούν το lockdown και την άρση του στο νησί.
  • Καλεί τους πολίτες, να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας,  γιατί η πανδημία είναι εδώ, ανεξάρτητα από ανεύθυνους μικροπολιτικούς κυβερνητικούς τακτικισμούς.
  • Ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τον έλεγχο αυθαιρεσιών των τοπικών  κυβερνητικών παραγόντων και την συνεπαγόμενη  επιβάρυνση της υγείας, της οικονομίας, και της δυσφήμισης του νησιού.

Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν έστω και με ένδικα μέσα γιατί η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥΣ δεν έχει όρια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)