to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παιδική εργασία λέγεται...

Πρόκειται για κραυγαλέα εξυπηρέτηση στους ξενοδόχους. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει ίχνος αναστολής. Αυτή είναι η πραγματικότητα.


Όσο προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει την απίστευτη απόφαση για εργασία ανηλίκων από δομές φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, τόσο περισσότερο εκτίθεται.

Η υφυπουργός Δ. Μιχαηλίδου μίλησε με υπερηφάνεια για «αποϊδρυματοποίηση».  Άλλοι της Ν.Δ. είπαν, ότι «τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας», δηλαδή ότι είναι περίπου κάτι σαν επαγγελματικός προσανατολισμός. Το όφελος που προκύπτει για τους ξενοδόχους κάνουν όλοι ότι δεν το βλέπουν. Το συνδικάτο εργαζομένων στον τουρισμό ωρύεται και ο υπουργός Εργασίας κρύβεται.

Έχει λοιπόν δύο διαστάσεις το θέμα. Η πρώτη διάσταση αφορά το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας ανηλίκων.  Ότι προοπτική τους στη ζωή είναι η λάντζα.  Ότι πρόθεσή τους είναι να ζουν εις βάρος των φορολογουμένων. Το ενδεχόμενο να τα μορφώσουν και να τους δώσουν εφόδια για να πατήσουν κάπου δεν το σκέφτηκαν στο υπουργείο της κ. Μιχαηλίδου. Στη λάντζα είπαν να τα κατευθύνουν για αποϊδρυματοποίηση.

Η δεύτερη διάσταση είναι το κέρδος που αποκομίζουν οι ξενοδόχοι. Πουθενά δεν υπάρχει κουβέντα για το πώς θα αμείβεται η απασχόληση αυτή. Από πού κι ώς πού είναι νόμιμη; Και γιατί έχουν τόση ανάγκη οι επιχειρηματίες από εργασία ανηλίκων την ώρα που η ανεργία θερίζει τον τουρισμό, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, ενώ το ωράριο και η καταβολή υπερωριών θεωρούνται ανέκδοτο;

Πρόκειται για κραυγαλέα εξυπηρέτηση στους ξενοδόχους. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει ίχνος αναστολής. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)