to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:22 | 29.11.2012

Κοινωνία

Παιδιά πεινάνε στα σχολεία του Ρεθύμνου - Δράματα της κρίσης ...

Πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση, χαμένη αξιοπρέπεια, κατάθλιψη, αργός θάνατος, αυτοκτονίες. Οι λέξεις αυτές αρκούν για να περιγράψουν την εικόνα που επικρατεί σήμερα όχι μόνο στην πρωτεύουσα και στις μεγαλουπόλεις, αλλά πολύ πιο κοντά μας, στη διπλανή πόρτα του σπιτιού μας ...


Δυστυχώς, τα τελευταία λίγα χρόνια ένας ολόκληρος λαός επιστρέφει ολοταχώς στο '50. Η σημερινή εικόνα που παρουσιάζει ακόμα και το Ρέθυμνο, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια σύγχρονη και έγχρωμη μικρογραφία εκείνης της ασπρόμαυρης εποχής ... Από τη μια άνθρωποι, κρεμασμένοι σε κάδους απορριμμάτων αναζητούν τροφή και από την άλλη μαθητές σχολείων χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, εξαιτίας της πείνας.
Πέρα από την τοπική μας εκκλησία που ανέκαθεν προσφέρει χείρα βοηθείας, από πέρυσι και ο δήμος Ρεθύμνου καθιέρωσε μια νέα μορφή εθελοντικής στήριξης των άπορων μαθητών, χρησιμοποιώντας τα κουπόνια σίτισης.


Τα στοιχεία της δημοτικής αρχής πραγματικά σοκάρουν, καθώς από τα 83 σχολεία των δύο βαθμίδων που έχει ο δήμος Ρεθύμνου υπό την εποπτεία του και στα οποία συνολικά φοιτούν 10 χιλιάδες μαθητές, πέρυσι σε 50 από αυτούς δόθηκαν κουπόνια σίτισης, ενώ φέτος σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση ο αριθμός τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 150 μαθητές.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται εθελοντικά γι' αυτή την προσπάθεια είναι εξαιρετικά λίγα, καθώς ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για να καλυφθούν οι φετινές ανάγκες χρειάζονται 60 χιλιάδες ευρώ και στην παρούσα φάση στο ταμείο υπάρχουν μόλις 15 χιλιάδες ευρώ.
Στο πλαίσιο λοιπόν της καλύτερης αντιμετώπισης του προβλήματος που συνεχώς διογκώνεται, δημοτική αρχή και μητρόπολη αναμένεται πολύ σύντομα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανακουφίσουν πιο αποτελεσματικά δεκάδες μαθητές και τις οικογένειες τους.

Έτσι, πέρα από τις δράσεις της εκκλησίας και του δήμου, θα επιχειρηθεί άνοιγμα βοήθειας και στους εκμισθωτές των σχολικών κυλικείων, καθώς δεν είναι και λίγα κυρίως τα παιδιά του δημοτικού που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν στα διαλείμματα ούτε ένα τοστ.


Πηγή: prismanews

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)