to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 21.03.2018

Αθλητισμός

Παιδιά από όλο τον κόσμο παίζουν μπάλα με προσφυγόπουλα με στόχο να «διαλύσουν» τον ρατσισμό

Έξι αγόρια και πέντε κορίτσια από κάθε γωνιά του πλανήτη, με κοινή αγάπη το ποδόσφαιρο, πρωταγωνίστησαν σε ένα ντοκιμαντέρ, που έχει ως στόχο να χρησιμοποιηθεί η δύναμη του ποδοσφαίρου για να ενωθεί ο κόσμος.


Ο Δημήτρης από την Ξάνθη ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Γενεύη της Ελβετίας. Εκεί θα συναντήσει για πρώτη φορά, το διάστημα από 16 έως 22 Απριλίου, τη Christine από τη Ρουάντα, τον Renaltinhio από τις φαβέλες του Ρίο και τη Rise από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία.

* Της Αναστασάις Καρυπίδου

Μαζί με άλλα εφτά παιδιά, τον Mario από την Ισπανία, τον Tremaine από την Αυστραλία, τη Lola από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Darian από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, την Julie από τη Δανία, τη Uniyah από τις ΗΠΑ και τον Ammar από την Αίγυπτο θα αποτελέσουν τη "συμμορία" των 11, που θα αναμετρηθούν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με έντεκα προσφυγόπουλα, επιδιώκοντας όλοι μαζί να σκοράρουν και να "διαλύσουν" τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Αυτά τα έξι αγόρια και πέντε κορίτσια από κάθε γωνιά του πλανήτη, με κοινή αγάπη το ποδόσφαιρο, πρωταγωνίστησαν σε ένα ντοκιμαντέρ, που έχει ως στόχο να χρησιμοποιηθεί η δύναμη του ποδοσφαίρου για να ενωθεί ο κόσμος.

Τα παιδιά θα συναντηθούν για πρώτη φορά στα μέσα Απριλίου στη Γενεύη, εκεί όπου για μια εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν κοινές προπονήσεις, επισκέψεις στα ελβετικά αξιοθέατα, αλλά το πιο σημαντικό θα μάθει το ένα τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του άλλου.

Ο αγώνας με τα προσφυγόπουλα, τα οποία ζουν το τελευταίο διάστημα στην Ελβετία, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 21 Απριλίου, στο γήπεδο της Γενεύης και ήδη έχουν προπωληθεί 12.000 εισιτήρια, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις.

"Είναι μεγάλη μας χαρά που μετά από τόσα χρόνια θα βρεθούν όλα τα παιδιά από διαφορετικές γωνίες της γης για να περάσουν ένα κοινό μήνυμα ενότητας και διαπολιτισμικής συνεργασίας μέσω του αθλητισμού. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από τα εκείνα, τα οποία ξεχνάμε μεγαλώνοντας" δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, ιδρυτικό μέλος του "Eleven Campaign".

Διοργανώτρια του ξεχωριστού αυτού ποδοσφαιρικού αγώνα είναι η UEFA, ενώ το παιχνίδι γίνεται σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και το "Eleven Campaign", που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Λονδίνο, με δραστηριότητες σε δεκατρεις διαφορετικές χώρες.

Ο σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος του "Eleven Campaign", Μιχάλης Μονεμβασιώτης, από τη δική του πλευρά υποστήριξε πως "κανείς δεν γεννιέται έχοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις. Το Eleven καταγράφει την ιστορία 11 - άγνωστων μεταξύ τους - παιδιών, απ΄ όλο τον κόσμο, που μέσω της αγάπης τους για την μπάλα, μετατρέπονται σε κάτι παραπάνω από μια ομάδα, μέσα σε λίγες ημέρες. Στόχος μας είναι να μην φοβούνται ποτέ το ένα το άλλο".

Πέρα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στα 11 παιδιά από 11 διαφορετικές χώρες και τα προσφυγόπουλα, στις 21 Απριλίου, θα ακολουθήσει παιχνίδι μεταξύ κορυφαίων βετεράνων παικτών όπως είναι ο Ροναλντίνιο, ο Φίγκο και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ενώ τη διαιτησία θα αναλάβει ο Ιταλός Πιερλουίτζι Κολίνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μέσω της ιστοσελίδας : www.jointhe11.com

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)