to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 05.10.2015

πηγή: solidarity4all.gr

Κοινωνία

Παιδεία για Όλους! - Για τρίτη συνεχή χρονιά

Η καμπάνια «Παιδεία για Όλους» έχει στόχο - όπως κάθε χρόνο - να συμβάλλει στη μείωση της μορφωτικής φτώχειας, των φαινομένων της βίας και του ρατσισμού. Απευθύνεται σε κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών για το σχολείο και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-'16.


Η «Αλληλεγγύη για Όλους», στο πλαίσιο της καμπάνιας «Παιδεία για Όλους» που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τύπωσε και διανέμει, μέσα από τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, 33 χιλιάδες σχολικά τετράδια.

Η καμπάνια «Παιδεία για Όλους» έχει στόχο - όπως κάθε χρόνο - να συμβάλλει στη μείωση της μορφωτικής φτώχειας, των φαινομένων της βίας και του ρατσισμού. Απευθύνεται σε κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών για το σχολείο και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-'16.

Επίσης, σας πληροφορούμε ότι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου του 2015 έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Κερατσίνι μεταξύ εκπροσώπων των κοινωνικών φροντιστηρίων / αλληλέγγυων σχολείων και των σχολείων μεταναστών, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν ένα ανοιχτό συντονιστικό, το οποίο θα αποφασίζει κοινές δράσεις και στοχεύσεις, όπως για παράδειγμα την προσπάθεια συγκρότησης της «τράπεζας των καθηγητών».

Τέλος, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται να οργανωθούν δυο ανοιχτές εκδηλώσεις για συγκέντρωση και ανταλλαγές σχολικών ειδών σε σχολεία στις περιοχές Γκάζι και Γκράβα, με τη συνεργασία των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης.

Από την πλευρά μας, προτρέπουμε όλες τις δομές να ξεκινήσουν άμεσα να συγκεντρώνουν σχολικά είδη και να τα διανείμουν, είτε μέσω εξωστρεφών δράσεων, είτε μέσω ανταλλακτικών παζαριών.

Εκ μέρους της "Αλληλεγγύης για Όλους" σας ευχαριστούμε!

Γιατί… αξίζουμε μια "Παιδεία για Όλους"!

Πληροφορίες στο 210.38 01 921

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)