to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 12.06.2016

Πολιτισμός

Παγκόσμιο συνέδριο Περιοδικών Δρόμου στην Αθήνα με ρεκόρ συμμετοχών από 30 χώρες

Από τις 14 ώς και 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, για πρώτη φορά, οι εργασίες του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers Global Summit). Στις εργασίες θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν πάνω από 120 άνθρωποι, από 59 περιοδικά δρόμου και 30 χώρες, και από τις 5 ηπείρους.


Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχής στην ιστορία του δικτύου και οικοδεσπότης του συνεδρίου είναι το ελληνικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα μεταφέρουν εμπειρίες και γνώσεις, σκέψεις, προβληματισμούς και προβλήματα, μα κυρίως θα προτείνουν τρόπους και λύσεις για την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Μελβούρνη, στο Μπουένος Άιρες, στη Σεούλ και στο Τορόντο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Σχεδίας», στην οποία τονίζεται πως τα περιοδικά δρόμου αποτελούν «μέρος της λύσης».

Συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του INSP, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 112 περιοδικά δρόμου, σε 35 χώρες και σε 24 γλώσσες. Οι δε αναγνώστες του υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 5,7 εκατομμύρια ανά έκδοση. Την περασμένη χρονιά, πουλήθηκαν συνολικά 23 εκατομμύρια περιοδικά δρόμου, σε όλο τον κόσμο. Από το ξεκίνημά του, πριν από τρεις περίπου δεκαετίες, το ξεχωριστό αυτό εκδοτικό και κοινωνικό κίνημα έχει βοηθήσει πάνω από 300.000 αστέγους να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους («Helping people help themselves»), μέσα από τη διανομή των περιοδικών/εφημερίδων, αλλά και του συνόλου των άλλων κοινωνικών προγραμμάτων που αναπτύσσονται σε κάθε χώρα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και σε χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)