to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 06.09.2012

left.gr

Οικονομία

Πάει δεν πάει ο Ρομπάι…

του Κώστα Ζαχαριάδη


Η άρνηση του κ. Ρομπάι να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα, είναι άλλο ένα βαρύ θεσμικό ατόπημα, σε συνέχεια της προκλητικής στάσης του κ. Γιούνκερ και συνιστά προσβολή της ελληνικής δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής δημοκρατικής παράδοσης. Είναι προσβολή του ελληνικού λαού που με την ψήφο του ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση. Η προκλητική κυβερνητική σιωπή για δεύτερη φορά μαρτυρά συνενοχή.

Η οικονομική κρίση επιβάλλει συρρίκνωση και κρίση στο επίπεδο και την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ε.Ε.

Η ηγεσία της ΕΕ επιλέγει να συνομιλεί με όσους θεωρεί «βολικούς»! Η κοινή στάση Ρομπάι – Γιούνκερ είναι άλλη μια ένδειξη αδιεξόδου στις πολιτικές που έχουν εξοντώσει την ελληνική οικονομία και έχουν φέρει την ύφεση στην ΕΕ. Όσο και αν προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα και την ισχυρή αμφισβήτηση από όλο και μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού των ασφυκτικών ασκούμενων πολιτικών.

Όσο και αν κωφεύουν η φωνή αυτών που δεν έχουν, δεν αντέχουν, έχουν εξαθλιωθεί από τις άδικες, ασφυκτικές και αποτυχημένες πολιτικές που ασκούνται εδώ και δύο χρόνια θα φτάσει με ένταση και παλμό στα αυτιά αυτών που δήθεν δεν ακούνε με πρώτη στάση τη ΔΕΘ!

Ακόμα και αν δεν συναρτώνται με την αξιωματική αντιπολίτευση μπορούν να καμαρώσουν στις σημερινές εφημερίδες το τέρας που κυοφορούσε η συνταγή λιτότητας και ύφεσης που θα έσωζε τη χώρα από το β εξάμηνο του 2011! Οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν στην 3η θέση την Χρυσή Αυγή! Οι αυθεντικοί εκφραστές του μίσους, της μισαλλοδοξίας, του σκοταδισμού και του ρατσισμού επιστρέφουν με δύναμη και ορμή! Στην κυβέρνηση και στην ηγεσία της ΕΕ δεν βλέπουν που πάει το πράγμα; Πρέπει να (ξανά) πάθουμε για να μάθουμε;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)